Κυριακή 2 Μαρτίου 2014





Πριν αρχίσουμε να σοβαρευόμαστε
Μετά τα παραπάνω, μέλημά μας υποθέτω είναι να διαμοιράσουμε τις ψήφους μας στα νέα κόμματα & μετά στα ακόμη πιο νέα, μετέπειτα στα ακόμη νεότερα. κοκ (δείτε τι κάναμε από το 1821 ως το 2011)

Προσοχή όμως  στο σήμερα...
Μη τυχόν & επιλέξουμε άξιους ανθρώπους από διαφορετικό κόμμα... τότε η επιλογή μας θεωρείται άκυρη & "διορθώνεται από μόνη της" πηγαίνοντας στα μεγάλα μόνο κόμματα!

Η επιλογή ψήφου π.χ. δεν ενδείκνυται από:
1) Φωτογραφίες εφόσον ως γνωστόν οι photoκοπιές πάνε σύγνεφο & έντεχνα μπερδεύουν την ψυχολόγηση.
2) Τυχαία επιλογή με γνώμονα την αναγνωρισιμότητα ονομάτων (δημοσιογράφων, αθλητών, ηθοποιών κλπ) αφού στατιστικά κρίνεται ως ρώσικη ρουλέτα (με μία κενή θέση στη θαλάμη)

Για να αρχίσουμε να σοβαρευόμαστε:
Τελικά είμαστε άξιοι συνεχιστές της ιστορικής μας διαιώνισης ή όχι;
Και ύστερα το πλέον γνωστό nickname μας βγήκε τελικά τυχαία; 

Ενδεικτικά
Αρχικά είχαμε ένα Λεβέντη, μετά αγαναχτίσαμε, "ανεξαρτητοποιηθήκαμε", ξεσπάσαμε με τη Χρυσαυγή, ανακαλύψαμε τον Καζάκη, μας προέκυψε ο... πρωταγωνιστής Θεοδωράκης κοκ. Εύγε στα μούτρα μας εν τέλει! 
Μα να μην υπάρχει ένας άνθρωπος να μας ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ σωστά να πάρει η ευχή'

Πόσα πολλά ζητάμε τόσα χρόνια & τι πρέπει να κάνουμε δηλ;
Να κατεβούμε στους δρόμους, όπως στην Ουκρανία ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, για να συνειδητοποιήσουμε ότι έτσι ΜΠΟΡΕΙ ενδεχομένως & να εξυπηρετηθούν κάποιοι από τους εντολοδόχους τσογλανιών;
Να φαγωθούμε για άλλη μια φορά μεταξύ μας, όπως τότε με τη βοήθεια του σύμμαχου μας Τσόρτσιλ & την αδιαφορία του άλλου σύμμαχου Στάλιν; (εμφύλιος σπαραγμός & μίσος)


Μέσω:denplironothermis
Μα να μην υπάρχει ένα ντόπιο κριάρι να οδηγήσει αυτό το κοπάδι τόσα χρόνια τώρα; (Γιατί για  ήρωες σαν τον πχ Καραισκάκη, δόξα το Θεό τους καταφέρνουμε)
Υπομονή Συνέλληνες, δεν θα κάνουμε τίποτε για μερικούς αιώνες ακόμη, θα υποστούμε σαν καλοσυνάτος λαός το βράσιμο σαν βατραχάκια, & ξανά προς τη δόξα μετά...


Και τελικά για να σοβαρευτούμε
Μωρέ είμαστε με τα καλά μας; 
Τι ασυναρτησίες κάνουμε;
Μέχρι πότε θα κοιτάμε ο καθένας το τομάρι του;
Τα ρεζιλίκια μας βγήκανε & διαφημίζονται με τη HOL ή κάνω λάθος; Μη θέλετε να τα κάνουμε & λάβαρο; (Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο αποστρέφομαι τον εν λόγω πάροχο πάντως -πάνω κάτω όλοι στο ίδιο καζάνι μας βράζουν - είναι η διαφημιστική του νοοτροπία, χρόνια τώρα)

Το έχω ξαναπεί, 
Η διάβρωση του συνδικαλιστικού κινήματος δεν έγινε τυχαία & από μόνη της. 
Είδατε πχ ζιζάνια να φυτρώνουν σε κήπους νοικοκυραίων; Τα ξεριζώνουν πριν θεριέψουν! 
Ποιος ασχολείται με τα κοινά του χώρου του για μία ώρα την ημέρα; Να προσφέρει προσωπικά εννοώ & όχι να βάλει κάποιον να ασχολείται εκ μέρους του & μετά να πάει για ψάρεμα... γιατί & αυτό αν θέλετε ωσάν καλλιεργεια ζιζανίων το αντιλαμβάνομαι.
μέσω sibilla
Αν δεν επιλέξουμε όμορφα, συνετά & πολιτισμένα, άτομο κατάλληλο για να μας εκπροσωπεί σαν ομάδα, σύλλογο, σωματείο & ότι άλλο αντί για τον φιλόδοξο παπιονάκια ή άλλο ψώνιο, πως θα επιλέξει αυτός στο δευτεροβάθμιο όργανο (ομοσπονδία) ή στην συνέχεια στο τριτοβάθμιο (πανελλήνιο) τον αξιόλογο & με ικανότητες εκπρόσωπο στο να μεταφέρει τις ιδέες που αποκτήθηκαν με σκέψεις & προβληματισμό από τα μέλη που εκπροσωπεί; (Και αναφέρομαι στα μέλη των σωμάτων (σωματείων συλλόγων κλπ), ΟΧΙ στα κόμματα, τους συμφεροντολόγους & φιλοτομαριστές) 


Με τι τρόπο θα πληροφορηθεί ο εκάστοτε υπουργός - υφυπουργός κλπ την κατάσταση στον εκάστοτε κλάδο; Από ποιον θα ενημερωθεί ο κυβερνητικός λέτε; Μόνο από τη Θεία φώτιση; Δηλαδή το συν Παναγιά & χείρα κείνοι, που εφαρμόζετε & πότε επιτέλους;)  
Αυτές τις ψευδαισθήσεις δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να τις έχουμε & όσο γρηγορότερα τις αποπέμψουμε τόσο το καλύτερο. 

Αν επιτρέπουμε να αναπτύσσονται ζιζάνια, 
τότε γιατί να περιμένουμε από την εκάστοτε κυβέρνηση 
να ευδοκιμεί;  

Εν τέλει για τα εγκλήματα που διαπράττονται είναι γνωστό(;) πως φέρουμε ευθύνη & οι πολίτες, όχι στο βαθμό του απαλλακτικού βουλεύματος βέβαια που ονειρεύονται οι εγκληματίες πολιτικοί, παρά στον βαθμό που μία δικαιοσύνη για παράδειγμα ατονεί να επιβάλει τη δικαιοσύνη. 
Καλώς ή κακώς, αυτή επιβάλετε να παρακαλάμε όλοι να μη διαβρωθεί...


Κλείνοντας επιτρέψτε μου να παραθέσω μία ενότητα από το blog του radiofonix
Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον Καπετάνιο, όλα αυτά τα χρόνια. Μετά την κουβέντα μας έχω να μαρτυρήσω μόνο τούτο. Πως αν έλεγε στα παλικάρια του την ύστατη ώρα το όνομα του φονιά, πολλοί ανδριάντες θα έλειπαν σήμερα από τις πλατείες της χώρας και μαζί μ' αυτούς και οι απόγονοί τους. 
Γνώριζε πολύ καλά πως το να πάρουν ανεξέλεγκτα χάκι θα ήταν μια καταστροφή γενική γι' αυτό και πήρε μαζί του το μυστικό. 
Αυτό δείχνει και τη μεγαλοσύνη του ανδρός που μπροστά απ' όλα είχε την πατρίδα και τον αγώνα.

Ίσως πάλι να άφησε διαθήκη την ελευθερία στις επόμενες γενιές να επιλέξουν αν αυτούς τους ανδριάντες τους προσκυνήσουν ή τους γκρεμίσουν. 
Αν "η γυναίκα & το άτι θέλουν άξιο καβαλάρη"...  
τότε εμείς  Συνέλληνες από ότι φαίνεται ξεχάσαμε να καβαλάμε.-




Δεν υπάρχουν σχόλια: