Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Το ΚΚΕ για τη ΔΕΗ...




Να αφήσουν τα σάπια...


Από διάφορες πλευρές διαδίδεται αυτές τις μέρες ότι η άρνηση του ΚΚΕ να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για «μέτωπο» ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, δεν βοηθάει τη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης. Αλλοι πάλι λένε πως η στάση του ΚΚΕ σημαίνει ότι τα παραπέμπει όλα στη λαϊκή εξουσία και ότι δεν παλεύει για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση σήμερα. Και η μια και η άλλη άποψη έχουν στόχο να θολώσουν την πραγματικότητα και συνειδητά διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ. Το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση, επειδή ακριβώς πολεμά όχι μόνο το νομοσχέδιο, αλλά συνολικά την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας. Αλλωστε, η δραστηριότητα του
Κόμματος ξεδιπλώνεται ήδη σε μονάδες και καταστήματα της ΔΕΗ, όταν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις κάνουν αντιπολίτευση από τις αίθουσες των ξενοδοχείων ή περιμένουν να έρθει το θέμα στη Βουλή. Οσο για το αν το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στη λαϊκή εξουσία, ας διαβάσουν το κάλεσμα της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος στον σημερινό «Ριζοσπάστη» και τους άμεσους στόχους πάλης που θέτει στους εργαζόμενους και το λαό. Μόνο που αυτοί οι στόχοι απαιτούν σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τη στρατηγική της, την οποία όσοι κατηγορούν το ΚΚΕ είτε την υπηρετούν είτε δεν την αμφισβητούν...



ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ενέργεια



Σε ανακοίνωση με αφορμή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οσο προσπαθούν να πείσουν κυβέρνηση - ΕΕ ότι η απελευθέρωση θα είναι προς όφελος των καταναλωτών, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής ξέρουν ότι μόνο το ΚΚΕ τους προειδοποίησε για τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ έγκαιρα ενημέρωσε και ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς.



Μπροστά στις εξελίξεις με την πώληση της "μικρής ΔΕΗ" το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας, το σύνολο της εργατικής τάξης, τα λαϊκά στρώματα σε αγωνιστική συμπόρευση για να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Να ορθώσουμε ένα τείχος αντίστασης και ανατροπής για το κυβερνητικό αυτό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της "μικρής ΔΕΗ". Παράλληλα να απαιτήσουμε σαν άμεσους στόχους πάλης:



Την αξιοποίηση των λιγνιτικών αποθεμάτων αποκλειστικά με κρατική ευθύνη.

- Αντικατάσταση των παλιών μονάδων με νέες.



- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας. Αμεση προκήρυξη προσλήψεων του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με ταυτόχρονη κατάργηση των εργολαβιών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.



- Να μην καταργηθούν τα ΒΑΕ και να διευρυνθεί ο θεσμός τους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με πλήρη ασφαλιστικά - μισθολογικά δικαιώματα. 6ωρο - 30ωρο για τα ΒΑΕ. Υπεράσπιση και επέκταση των ΒΑΕ στους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους στις εργολαβίες.



- Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας με αποφασιστικές αρμοδιότητες και δικαίωμα αναβολής ή περιορισμού των εργασιών όπου υπάρχουν κίνδυνοι για τη ζωή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, με γιατρούς εργασίας και όλο το απαραίτητο προσωπικό. Δημιουργία υποδομών τριτοβάθμιας φροντίδας στην περιοχή με όλες τις ειδικότητες.



- Μετεγκατάσταση των οικισμών Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Αναργύρων, Ακρινής, Αχλάδας.



- Παράδοση των εκτάσεων των εξορυγμένων ορυχείων της ΔΕΗ στο κράτος χωρίς καμία αποζημίωση. Πλήρη αποκατάσταση και αξιοποίηση των εξορυγμένων εκτάσεων από δημόσιο φορέα με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ και το κράτος με προτεραιότητα τις λιμνοδεξαμενες, αναδάσωση, γεωργική, κτηνοτροφική παραγωγή.



- Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης με παράλληλη μείωση της τιμής της.



- Κρατικό δίκτυο μέτρησης περιβαλλοντικής ρύπανσης και άμεσα μέτρα μείωσης δραστηριοτήτων όταν κρίνεται απαραίτητο.



- Βελτίωση και επέκταση των υποδομών της περιοχής (π.χ. σιδηρόδρομος) για υποστήριξη της παραπάνω λειτουργίας.



- Φθηνότερο ρεύμα για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά».

Μέσω: leninreloaded





Δεν υπάρχουν σχόλια: