Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Το ωράριο εργασίας σε 10 Ευρωπαικές πόλεις

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "toxrima.gr" "...υπάρχουν 10 πόλεις ευρωπαϊκές πόλεις στις οποίες οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν ένα περισσότερο «ανθρώπινο» ωράριο"
Σε αντιπαράθεση με όλα αυτά οι "φοροφυγάδες" Έλληνες καταστηματάρχες, ανήκοντας στην ραχοκοκολιά της Εθνικής οικονομίας, δουλεύουν 60+ώρες την εβδομάδα ή 2750 ώρες!!! χωρίς παροχές αδείας ή δικαίωμα ασθενείας, όταν στο δημόσιο ορθώς εργάζονται 40 ώρες. Αναλυτικότερα εδώ
"Καμία έκπληξη το γεγονός ότι σε αυτήν την 10άδα τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν δύο γαλλικές πόλεις, καθώς ο «έρωτας» των Γάλλων στο 35ωρο πολύ δύσκολα θα σβήσει, παρά τις προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Ολάντ.

1. Παρίσι
Καμία έκπληξη για την πρωτιά, καθώς οι Παριζιάνοι είναι αυτοί που απολαμβάνουν το πιο χαλαρό ωράριο εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Εργάζονται συνολικά 1.604 ώρες ετησίως, με το 35ωρο να αποτελεί «απαράβατο» κανόνα. Παράλληλα έχουν και 29 μέρες άδειας μετ” αποδοχών.

2. Λυών
Η δεύτερη γαλλική πόλη της κατάταξης, με τους τους εργαζόμενους να δουλεύουν 1.631 ώρες ετησίως και να διαθέτουν – όπως και οι Παριζιάνοι – 29 μέρες άδειας μετ” αποδοχών.

3. Μόσχα
Ξεχάστε την πολιτική ή την οικονομική κρίση. Οι Ρώσοι δεν κουράζονται και τόσο πολύ ή τουλάχιστον αυτοί που ζουν και δουλεύουν στη Μόσχα. Οι ετήσιες ώρες εργασίας φθάνουν στις 1.647 και παράλληλα λαμβάνουν 31 ημέρες άδειας μετ” αποδοχών.

4. Ελσίνκι
Εάν θέλετε να συνδυάσετε ένα σχετικά χαλαρό ωράριο αλλά και πολιτική σταθερότητα και ταυτόχρονα αντέχεται το… κρύο, τότε το Ελσίνκι είναι η πόλη σας. Οι ετήσιες ώρες εργασίας φθάνουν στις 1.659 και θα λαμβάνεται και 29 ημέρες άδειας μετ” αποδοχών.

5. Βιέννη
Χαλαρότητα υπάρχει και στην πρωτεύουσα της Αυστρίας. Ετήσιες ώρες εργασίας που φθάνουν στις 1.678 και άδεια μετ” αποδοχών για 27 ημέρες.

6. Μιλάνο
Μπορεί να είναι γνωστή ως μία από τις πρωτεύουσες της παγκόσμιας μόδας, αλλά φαίνεται ότι η καλλιτεχνική φύση αυτής της δουλειάς, θέλει και χαλαρότητα. Θα κληθείτε να εργαστείτε 1.691 ώρες το χρόνο.

7. Κοπεγχάγη
Ιδανική για όσους αγαπούν την ποδηλασία αλλά και τα διάσημα εστιατόρια. Αρκετά καλή και για όσους δεν θέλουν να σκοτώνονται στη δουλειά. Οι ετήσιες ώρες εργασίας φθάνουν στις 1.697, ενώ η Δανία θεωρείται η χώρα που διαθέτει τους πλέον ευτυχισμένους κατοίκους σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ.

8. Λουξεμβούργο
Διαθέτει τη φήμη ενός από τους καλύτερους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου. Θα κληθείτε να εργαστείτε 1.703 ώρες τον χρόνο, αλλά θα έχετε ως ανταμοιβή 32 ημέρες άδειας μετ” αποδοχών, τις περισσότερες σε όλη την υφήλιο.

9. Βίλνιους
Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας μπορεί να αποτελέσει έναν ελκυστικό προορισμό, με τις ώρες εργασίας σε ετήσια βάση να φθάνουν τις 1.716. Θα λάβετε, όμως και 30 ημέρες άδειας μετ” αποδοχών.

10. Βρυξέλλες
Το κέντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς είναι έδρα της Ε.Ε. και της Κομισιόν. Ταυτόχρονα, όμως, διαθέτει και ένα σχετικά χαλαρό ωράριο, με τις ετήσιες ώρες εργασίας να φθάνουν στις 1.717. Αντίθετα δεν υπάρχει και τόση γενναιοδωρία στις ημέρες αδείας, οι οποίες φθάνουν τις 18 μετ” αποδοχών."
Πηγή: toxrima

Δεν υπάρχουν σχόλια: