Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Τι να προσέξουμε στις εκλογές του 2015


Ουσιαστικά να μη ξανασυμβεί αυτό ή κάτι αντίστοιχο...
(κλικ στους συνδέσμους για τις πηγές) 




Όπως έγραφα & το Νοέμβρη του 2012, στο μία από τα ίδια...

Εβίβα Έλληνες λοιπόν & στη καινούργια ψήφο, 
ωσάν προσπάθειες δεν γίνανε πολλές,
το σύστημα θα παραμείνει πάλι ίδιο!


Πέρα από τα γραφικά (=τους στόχους & τα ιδανικά που αναμφίβολα επιβάλλεται να τίθενται), εκεί όπου με σύνεση, μυαλό, ενότητα, ενδιαφέρον & ενεργητικότητα ευελπιστούμε κάτι να βγει... αναλογιστείτε το νέο Πασοκ (=Συριζα) που αναμένεται από πολλούς πως θα μας σώσει, αλλά αφελώς & το ΚΚΕ να βοηθήσει!




για να μην χαθείτε & εσείς "σύντροφοι"....

Το Πασοκ ήταν εδώ 
& ήτανε αδύναμο & σιχαμερό!

Σύριζα... το ετερόκλητο πλήθος των κομμάτων που παράγουν συνονθύλευμα ιδεών, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν ένα νέο απαράλλαχτο & γνήσιο Πα-σοκ, με εντελώς μεταβλητό όνομα & πάμπολλες προσπάθειες & βαφτίσια. Ξεκίνησε από το αποτυχημένο ΚΚΕ ΕΣωτερικού, περνώντας μέσω του Συνασπισμού των "από-κομμάτων" της "Αριστεράς" & της "προόδου" για να καταλήξει στο ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς (1 συνασπισμός 1 ένωση 2 κινήσεις 1 ομάδα & 6 κόμματα)







ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ...
Από το  leninreloaded.blogspot.gr
1. Το 2015 οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ 3,3 δις. Τα 0,7 δισ. αφορούν τις δύο τελευταίες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 και τα 2,6 δισ. αφορούν τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Αυτό σημαίνει ότι ο άδικος αυτός φόρος διατηρείται στο ίδιο ύψος. Επομένως, ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται σε «φοροελαφρύνσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του θα είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου της πρώτης κατοικίας μέχρι ένα ορισμένο ύψος άξιας και η θέσπιση ενός Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΦΙΑ θα πληρώσετε. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον εισπράξει. Το κράτος θα τον εισπράξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει. Το 2016. Το 2016, δεν θα λέγεται ΕΝΦΙΑ. Θα λέγεται Ρόζα Λούξεμπουργκ. Άλλο αυτό.
leninreloaded
 
2. ...o υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια και αφού η δημοσιογράφος ρώτησε αν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ ή το κόμμα του Παπανδρέου (τα ανέφερε ονομαστικά), απάντησε: «Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτα (...) δε νομίζω ότι μπορεί να αποκλειστεί εκ των προτέρων κανένα είδος συνεργασίας (...) θα συνεργαστεί με εκείνους με τους οποίους θα βρεθεί να συμπλέει σε θεμελιώδη θέματα». http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/01/blog-post_15.html#more
 


Πριν μας ξαναπάρει ο ύπνος, ας θυμηθούμε τα χαΐρια των άλλοτε μεγάλων & μικρών κομμάτων, μα & όσων συμβάλουν ουσιαστικά ή μη στο "διέραιε & βασίλευε"


 

Για το Ποτάμι, 
"Το ποτάμι" σχεδιασμένο σε γραφεία διαπλοκής μαζί με όλο το εγχείρημα Θεοδωράκη; (περισσότερα εδώ)
Η σαβούρα στο... ποτάμι; (περισσότερα εδώ)




Αρχικά κίνημα αλλαγής... μετέπειτα (δηλ την επομένη μέρα) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (2 πολιτικά συστήματα σε ένα  & αυτό όπως οι εθνικοσοσιαλιστές - ναζιστές)
logo1 (4.1.2015)
logo new (5.1.2015)





Θέση επόμενης αλλαγής 
& μη κλεψίτυπου λογότυπου εδώ 








Μήπως για τον παρολίγο Εθνικό μας σωτήρα 
& τη σταθερότητα που ανέκαθεν διέβαλλε;





 

Όσο για τους άξιους συνεργάτες του...


Απλά...


Ο Σαμαράς διαγράφει την Ντόρα, επειδή ψήφισε το Μνημόνιο 1. Ο ίδιος ΄ευλύγιστος΄ καθώς είναι, στήριξε το Μνημόνιο 2 και τώρα μιλά για επαναδιαπραγμάτευση.

Η Ντόρα είχε πει πριν τις εκλογές του Μαΐου, πως θα παραιτηθεί εάν δεν εκλεγεί και τώρα γυρνάει πίσω σ’ αυτόν που την έδιωξε.

Η ίδια απαντάει, ότι το σκέφτηκε πάρα πολύ, συγκεκριμένα, το σκέφτηκε πάνω από 10 μέρες(!) 

Κι όλα αυτά για το καλό της χώρας της που καταστρέφεται, για τους ανθρώπους που παίρνουν τη σύνταξή τους και κλαίνε μέσα στις τράπεζες και ποσώς για προσωπικούς της λόγους (π.χ. μια σταθερή καρέκλα, μια αρχηγία ένα κάτι). 

Ο Άδωνις έλεγε και ξεκαθάριζε ότι κάποιοι Νεοδημοκράτες, έχουν μυαλό νηπίου, αν νομίζουν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα αυτοδιαλυθεί και οι βουλευτές του θα ακολουθήσουν τον μέγα ηγέτη Αντώνη Σαμαρά. 
Τελικά ο ίδιος, ο Βορίδης (με το τσεκούρι του), ο Βελόπουλος («άπαξ προδότης πάντα προδότης» σύμφωνα με δήλωσή του) κι ο Θανάσης ο Πλεύρης (χωρίς τον πατέρα του), σαν μωρά κι αυτά αποφάσισαν να πάνε να παίξουν με τα νήπια της ΝΔ. 

Όχι για να μη χάσουν την καρέκλα και το βουλευτικό αυτοκινητάκι, αλλά γιατί αίφνης απέκτησαν κοινές αρχές κι αξίες με τη ΝΔ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά διαόλισαν τον πρώην πρόεδρό τους (και για πολλούς κουμπάρο) Γιώργο Καρατζαφέρη, σε τέτοιο σημείο, ώστε ν’ αποκαλέσει τον Άδωνι: Άδωνι Μανωλίδη και τον Βελόπουλο ρουφιάνο κι αρουραίο. 
Ανδρέας Τ. μέσω:ellinofreneia.net
προσθήκη photo:Άλκης Σαββόπουλος μέσω antistachef 





Οπότε...
Η ΔΗΜΑΡ που συνεργάστηκε με τους οικολόγους & που όλοι μαζί συνεργάστηκαν με τα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να τα χαλάσουν μετά συνεργαζόμενοι με το Συριζα, που όμως δεν τους έταξε καλές θέσεις τώρα οπότε υποψιάζομαι πως θα συνεργαστούν με το Ποτάμι ακολουθώντας τους πρώην συνεργάτες τους Οικολόγους... ατέλειωτη σταθερότητα!!!
Αλλά & η Γκερέκου απαρνήθηκε το Πασοκ για τη ΝΔ!

Σκεφτεστε ποτέ την Αναρχο- εθνικο-δημοκρατικο-σοσιαλιστι-κομμουνιστομπερδεμένη μας αντίληψη;





"Η αντικειμενική ανασκόπηση & επιβράβευση ενδελεχεί ουσιαστική ενημέρωση"

     news paper name       news paper name     news paper name

     news paper name       news paper name        news paper name

     news paper name         news paper name        news paper name


  news paper name     news paper name    news paper name

 news paper name     news paper name       news paper name

news paper name   news paper name     news paper name

news paper name     news paper name    news paper name


news paper name       news paper name     news paper name








Αναλογιζόμενοι τις οικονομικές σχέσεις στη κοινωνία που ζούμε, εύκολα παρατηρεί κανείς τη παραγωγή να συγκεντρώνεται, για ανταγωνιστικούς ως επί το πλείστον  λόγους, σε όλο & λιγότερα χέρια.

Ο ανταγωνισμός ουσιαστικά διαμοιράζει την κοινωνία σε 2 μέρη 
  • αυτούς που εξουσιάζουν έχοντας την παραγωγή &
  • αυτούς που μοχθούν – υπηρετώντας την. 
Το άσχημο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως σ ένα ανταγωνιστικό (=καπιταλιστικό) σύστημα, όσο & να μη το θέλουμε επιβάλλονται κανόνες από το «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Η ψευδαίσθηση των υπέρμετρων ικανοτήτων, (ως γνωστό & από το ζωικό βασίλειο με την πάλη της επικράτησης του ισχυρότερου αρσενικού για την ορθότερη διαιώνιση του είδους), έχει ημερομηνία λήξεως…

Εφόσον είμαστε βέβαιοι για την ανώτερη νοημοσύνη του ανθρώπινου είδους,  γιατί δεν αναρωτιόμαστε για την αδυναμία αποφυγής παρόμοιας επικράτησης που ουδέποτε κατ ουσία προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο;

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρωπίνου είδους αποδέχεται να ενταχθεί στο κοπάδι εκείνο που του προσφέρει φτώχεια, εξαθλίωση, δουλοπρέπεια  μα πάνω απ’ όλα τη ψευδαίσθηση πως μία μέρα θα γίνει από πρόβατο τσομπάνης, χωρίς να αναλογίζεται την χρονική διάρκεια που ούτως ή άλλως από αυτό το σύστημα του επιφυλάσσετε.

"Μην κουρνιάζετε στο δημόσιο, θα ξανάρθει ο καιρός 
που οι διευθυντάδες με τις 3,60, δε θα φτάνουν ούτε για ζήτω"

 

Κατά κόρον δεν ζυγίζει τα ευοίωνα από τα δυσοίωνα τέτοιων επιλογών.

Σκεφτήκατε ποτέ γιατί επιζητείται παρόλα αυτά η θέση του τσομπάνη; 
  • Γιατί η παιδεία γίνεται από δικαίωμα προνόμιο;
  • Γιατί η υγεία καταντά να επανέλθει μόνο με οικονομική ευρωστία; (και άν, αφού ο τσομπάνης εξαναγκάζεται από τον ανταγωνισμό να επενδύει μόνο στην ιατρική έρευνα που θα επιφέρει κέρδος (αφήνοντας ένα ανεκπλήρωτο κενό στις υπόλοιπες - που όταν με το κακό χρειαστεί, αν & αργά θα επιτρέψει να δοθούν κονδύλια για τέτοια έρευνα, πάντα με τη προυπόθεση να έχει κέρδη)
  • Για την ανύπαρκτη πρόνοια που ουδείς νοιάζεται για την Τρίτη ηλικία, (λαμβανομένου υπόψη την διαρκή ηθική κατάπτωση ας μην εθελοτυφλούμε ότι θα μας νοιαστούν οι απόγονοι… αν & εφόσον μπορούν. Πχ δείτε την κατάληξη του ασφαλιστικού συστήματος, μα & των πανευρωπαικών εντολών της... ξελογιάστρα λυκοφιλία χωρίς όρια!)
  • Για το σύνολο εκείνο των υλικών, πνευματικών, τεχνικών επιτευγμάτων και επιδόσεων, που είναι αποτέλεσμα των δημιουργικών δυνάμεων και ικανοτήτων του ανθρώπου. Που  εκφράζεται ιστορικά στους τύπους και στις μορφές οργάνωσης και δράσης της κοινωνίας, καθώς και στη δημιουργία (υλικών και πνευματικών) αξιών… τον πολιτισμό: Εκεί όπου γράφετε ένα σενάριο, σκηνοθετείτε, παράγετε διανέμετε & προβάλετε ενδεχομένως ακόμη & με ζημία μέσα από ιδιόκτητο δίκτυο, απλά για να χειραγωγήσει τις μάζες. Τις μάζες αυτές, για τις οποίες στην ελεύθερη οικονομία επιστρατεύονται ακόμη & ψυχολόγοι στα τμήματα marketing για να επηρεάσουν - δελεάσουν με το καλύτερο τρόπο την αγοραστική μας επιλογή. Εκεί όπου ευτελείς μουσικοσυνθέτες, τραγουδοποιοί, στιχουργοί, πχ μ ένα συνθεσάιζερ αντικαθιστούν την πλυμμυρισμένη από ρυθμό & μελωδία σύνθεση, άσχετα αν πλαισιώνεται από μία  συμφωνική ή μη ορχήστρα & μελοποιημένη ποίηση. Με γνώμονα το κέρδος, ποια προκοπή & ανάπτυξη αναμένουμε στο πολιτισμό ή την ιατρική κοκ;
     

  • Τουτέστιν φαύλος κύκλος… (κλικ στους συνδέσμους για τις πηγές)
    Παρόλα αυτά κοιτώντας μέχρι τη μύτη μας & σκεφτόμενοι μονάχα τον εαυτούλη μας, συνεχίζουμε να είμαστε οπαδοί της φιλελεύθερης οικονομίας(;), συντηρώντας μια διαρκώς παραπέουσα καπιταλιστική κοινωνία που ως γνωστό αναγεννάτε από τη στάχτη, δηλ ένα πόλεμο…

Αναλογίζεστε το ενδεχόμενο πως 
  • με το να μας διαολοστείλει κάποιος, δε γνωρίζει πως είμαστε ήδη στη κόλαση του πολιτικού αυτού συστήματος;
  • Ακόμη & σήμερα διαιωνίζεται το ότι δηλώσεις είσαι πχ:Νέα Δημοκρατία: Αν δημοκρατία είναι το πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας & που λειτουργεί με βάση τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών, ποια η σχέση της με τη δημοκρατία όταν μάλιστα οι μοναδικοί που βάλανε χέρι στις τράπεζες, ήταν οι ναζιστές την κατοχή & η μέχρι πρότινος κυβέρνηση στην οποία κατά κόρον συμμετείχε; Στο δια ταύτα είναι ή όχι φασιστικό  εν κρυπτό το καθεστώς που επέβαλαν; Και εν τέλει φλερτάρονται ή όχι από τον φιλελευθερισμό δηλ το σύνολο των ιδεών, των θεωριών και των αρχών με τις οποίες διακηρύσσεται η ελευθερία του ατόμου στο οικονομικό, στο πολιτικό και στο θρησκευτικό επίπεδο· (=λιμπεραλισμός, ήρθε το 18ο αι. ως αντίδραση στους περιορισμούς του ατόμου από τη μεσαιωνική παράδοση. Πολιτικός / οικονομικός / θρησκευτικός ~. H ιδεολογία του φιλελευθερισμού στήριξε πολλές φορές απολυταρχικά καθεστώτα[λόγ. φιλελεύθερ(ος)2 -ισμός μτφρδ. αγγλ. liberalism]
    Εθνικισμός: Όσοι δηλώνουν Εθνικιστές, αμφιβάλλω αν γνωρίζουν πως Εθνικισμός είναι η: 
  • Απόλυτη και με πάθος προσήλωση των ατόμων στο έθνος τους, δηλ ο σοβινισμός (=η περιφρόνηση και εχθρότητα προς άλλα έθνη που  φτάνει στην  απειλή την ασφάλεια και την ειρήνη μιας περιοχής
  • Άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης·
  • Αφοσίωση των ατόμων στο έθνος στο οποίο ανήκουν, χωρίς όμως καμία διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους· εθνισμός, πατριωτισμός. Πολιτική άποψη και κίνηση, που εκδηλώθηκε κατά το 19ο κυρίως αι. και αναγνώριζε και αποδεχόταν τις εθνικές διαφορές και ιδιομορφίες ως βάση για τη σύσταση και λειτουργία των πολιτικών κοινοτήτων. Στα τέλη του 19ου αι., το κίνημα του εθνικισμού άρχισε να χάνει το φιλελεύθερο και διεθνιστικό του χαρακτήρα, και να γίνεται ακόμη συντηρητικότερο και αντιδραστικό.

Επίσης πως ο ναζισμός (=εθνικοσοσιαλισμός) είναι: 

η ιδεολογία του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού και το καθεστώς που δημιούργησε: 

[λόγ. < γαλλ. nazisme & γερμ. Nazismus σύντμ. του Na(zional-So)z(ial)ismus εθνικοσοσιαλισμός (-isme, -ismus = -ισμός)]

Και τελικά πως φασισμός είναι το: 
  • πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς, με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό…
  • (ιστ) δικτατορικό καθεστώς που, με αρχηγό το Mουσολίνι, επικράτησε στην Iταλία: Ο ιταλικός ~ κράτησε από το 1922 ως το 1943.
  • Φασίστας χαρακτηρίζεται όποιος εξασκεί αυταρχική ενέργεια, πράξη ή καταπιεστική, δεσποτική συμπεριφορά… πχ Ο κοινωνικός / καθημερινός ~ του άντρα απέναντι στη γυναίκα / των γονιών απέναντι στο παιδίΠΑνελλήνιοΣΟσιαλιστικόΚίνημα: Αν σοσιαλισμός είναι η κοινωνικοοικονομική θεωρία και σύστημα που πρεσβεύει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής (=διαδικασία κατά την οποία τα οικονομικά αγαθά περνούν στον έλεγχο του κοινωνικού συνόλου διά μέσου αντιπροσώπων) τότε ποια η σχέση του ΠΑΣΟΚ με το σοσιαλισμό; 
    ΣΥνασπισμόςΡΙΖοσπαστικήςΑριστεράς: Αν η βάση του συνασπισμού αυτού είναι κατά κόρον το αποσπασμένο τμήμα από το ΚΚΕ (δηλ το ΚΚΕ Ες), τότε ποια η σχέση του με το κομμουνισμό αναλογιζόμενοι τις θέσεις του; Ποια η σταθερότητά του όταν πρώην στελέχη του σαν τη Δαμανάκη, Κουβέλη, κλπ αλλαξοπιστούν τόσο εύκολα αλλά & συχνά; Γιατί αν στο ΠΑΣΟΚ του 81 επικρατούσαν συνθήματα «ΕΟΚ & ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ» να μην δεχθούμε πως θα έχει την ίδια κατάληξη, ειδικά όταν το μικρό του ποσοστό εμπλουτίστηκε από τους διαβρωμένους συνδικαλιστές & οπαδούς του ΠΑΣΟΚ; Ποια η σχέση τους με το Κομμουνισμό την κοινωνικοοικονομική θεωρία και σύστημα που πρεσβεύει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και των κοινωνικών τάξεων, ως τελικό στάδιο του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε μια κοινωνία ισότητας... [λόγ. < γαλλ. communisme (-isme = -ισμός)]

Καπιταλισμός                                                          Σοσιαλισμός


        Άραγε...

Γιατί ανέκαθεν από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους μας διακρίνει μια μορφή αναρχίας, όπως μας την παρουσιάζουν οι λόγιοι; 
  • Γιατί με το πρόσχημα της καταπολέμησης της αναρχίας - τρομοκρατίας (που έτσι & αλλιώς εφαρμόζεται από την κυβέρνηση πχ Σκουριές Χαλκιδικής) 
      α) οι ΗΠΑ δεν "κατέλαβαν" ακόμη την εξουσία 
     β) δεν τους "φώναξε" ο κάθε αντικαταστάτης του Σημίτη για να τους ξαναευχαριστήσει; 
  • Η λαϊκή κυριαρχία που ψηφίζει πρώτο κόμμα τους Κομμουνιστομπερδεμένους με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Σαμαρά, συνεχίζει να είναι λαϊκά κυρίαρχη παρ' όλη τη ψηφοθηρία (=ρουσφέτια) που τους κρατά στην εξουσία μεταπολεμικά;
  • Εφόσον η εξουσία στηρίζετε στην ψηφοθηρία, πως είναι δυνατό να έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα με αναξιοκρατία & ρουσφέτια;
  • Εθνικομπερδεμένος καλείται ή όχι αυτός που δηλώνει ότι είναι εθνικιστής, ενώ συμπεριφέρεται σαν φασίστας;
  • Υπάρχει οπαδός ή & μέλος ακόμη κόμματος που γνωρίζει πραγματικά τι πρεσβεύει ο κομμουνισμός;
  • Γιατί αν επιζητείται μια δίκαιη κατανομή του πλούτου,  εθνική κυριαρχία, ιατρική περίθαλψη με φροντίδα της κοινωνίας, ο πλούτος της χώρας να  χρήζει απόλαυσης από το σύνολο του λαού κλπ, ο κομμουνισμός παραμένει ένα απραγματοποίητο όνειρο... παγκοσμίως; (Σημ δεν αναφέρομαι στον υπαρκτό σοσιαλισμό & όχι Κομμουνισμό της πρώην Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών)
  • Ποια η σχέση με το σοσιαλισμό του Πασοκ, της Δημαρ με τον Κομμουνισμό ή έστω Σοσιαλισμό, του Συριζα & με τα δύο, της ΝΔ με την Δημοκρατία, της ΧΑ με τον Εθνικισμό;
  • Γιατί πρέπει στην Ελλάδα απαραίτητα ότι δηλώνεις να' σαι;
  • Γιατί να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από όσα μέχρι τώρα συνέβησαν, όταν οι δήθεν δυσαρεστημένοι, προσβεβλημένοι & μετανιωμένοι στελεχώνουν πλέον τα παρακλάδια όλων αυτών των "νέων" κομμάτων;
  • Τι μας διασφαλίζει εάν επιλέξουμε να ψηφίσουμε μικρό κόμμα, ότι δεν θα εισχωρήσει η σάρα & η μάρα μέσα του, διαβρώνοντάς το;

   Ενδεχομένως επειδή 
  • Επιλέγουμε κόμματα & βουλευτές προσβλέποντας στο ατομικό & μόνο μας συμφέρον (=ρουσφέτι) 
  • Συνδυάζουμε μία εκδρομή με την ψήφο μας  
  • Ψηφίζουμε διερευνώντας τη τελευταία στιγμή γνωστό όνομα (συνήθως ηθοποιό, αθλητή, δημοσιογράφο κλπ χωρίς όμως & να αξιολογούμε) ουσιαστικά αδιαφορούμε τόσο για τα πολιτικά όσο & για τα δημοσιονομικά δρώμενα. Αδιαφορούμε για τα όσα κοινά συμβαίνουν στον επαγγελματικό μας κλάδο, θαρρείς & επιδιώκουμε τη περαιτέρω διάβρωση του συνδικαλιστικού μας φορέα.
  • Παρότι δε κάναμε ουδέποτε κάτι για τα προβλήματα του κλάδου μας, διαμαρτυρόμαστε διαρκώς επιδιώκοντας να βρούμε κάποιον να βγάζει το φίδι απ τη τρύπα, απλά & μόνο επειδή τον ψηφίσαμε για αυτό!
  • Η αδιαφορία στους χώρους δουλειάς, διαβρώνει το συνδικαλισμό σε όλες του τις βαθμίδες
  • Διαβρωμένος συνδικαλισμός σημαίνει αχαλίνωτο άτι & όπου άτι εννοείται υπουργός (μπορεί να είναι οι κυρίως υπαίτιοι, αλλά ας μη ξεχνάμε οτι είναι οι μόνοι)
  • Αποτέλεσμα της αδιαφορίας μας είναι να εκλέγονται πολιτικοί άρχοντες, έχοντας την στήριξη επιτήδειων ιδιοκτητών ραδιοφώνων, τηλεοράσεων, περιοδικών & εφημερίδων, οι οποίοι με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, εύκολα επηρεάζουν τη κοινή γνώμη... 

    Επιβάλλεται να είμαστε αγωνιστές, όμως άλλο τόσο θα πρέπει να είμαστε & ρεαλιστές 

    Με γνώμονα μία γενικότερη ενασχόληση & συνεχή ενδιαφέρον για τα πολιτικοοικονομικά δρώμενα, προβλέπω οι πιο θερμόαιμοι  να τρώνε τα μούτρα τους ξανά, σταυρώνοντας κουτουρού πάλι στην εκλογική εκδρομή, ουσιαστικά εμάς μαζί! Από το 1821 μέχρι την έκθεση του Paul A. Porter στον W.L. Clayton το 1947 δεν άλλαξε κάτι... Γιατί να αλλάξει από το '47 & μετά, σε τόσο μεγάλο βαθμό; Βλέπετε να ωρίμασε τίποτα;

     Μάιος 2010... 

    Η ανεπιθύμητη διακυβέρνηση μιας ανωριμότητας...
    δημιουργεί τις προυποθέσεις 
    για άριστη διακυβέρνηση μιας αντιπολίτευσης


Σχετικά θέματα:



Δεν υπάρχουν σχόλια: