Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Προβοκάτσιες στην Θράκη...


Το κατάλληλο κλίμα προς την "Κοσσοβοποίηση" της ελληνικής Θράκης διαμορφώνουν με τις προκλητικές τους θέσεις εξτρεμιστικά στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή την ώρα που στην Αθήνα η τρόϊκα έχει μετατρέψει ήδη την κεντρική διοίκηση σε κυβέρνηση ακοικίας.
Άνθρωποι που η ελληνική κοινωνία τους έδειξε εμπιστοσύνη και τους περιέβαλε με ανοχή ακόμα και για τις ακραίες πολλές φορές θέσεις τους, συνεχίζουν να προσπαθούν να σπείρουν την διχόνοια το μίσος και την σύγκρουση μεταξύ των φιλήσυχων χριστιανών και μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της Θράκης με απίστευτες σκληρές, ψευδείς και προβοκατόρικες κακουργηματικού χαρακτήρα τοποθετήσεις τους.
Και όλα αυτά την στιγμή που η προσοχή των πάντων είναι στραμμένη στις δραματικές εξελίξεις που οδηγούν σε εκποίηση της εθνικής κυριαρχίας
Οι θέσεις των εξτρεμιστών της μειονότητας δεν έρχονται τυχαία αυτή την χρονική στιγμή. Με την Ελλάδα να αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της, να παλεύει να αποφύγει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, ο "λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται": Στελέχη των πιο εξτρεμιστικών κύκλων της μειονότητας πολλά εκ των οποίων είναι γνωστοί θαμώνες του τουρκικού προξενείου και στενοί φίλοι του Τούρκου πράκτορα-προξένου της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνιτς αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο και τις αληθινές τους προθέσεις για την ελληνική Θράκη.
Για άλλη μία φορά το γνωστό σενάριο που εφαρμόστηκε σε πολλές περιοχές στα Βαλκάνια, ξεκινά να εφαρμόζεται και σε αυτή την περιφέρεια της Ελλάδας. Άνθρωποι που προσχηματικά ζητάνε περισσότερα και περισσότερα από την κυβέρνηση, φοβισμένοι πολιτικοί που για να κρατήσουν ψήφους παραχωρούν και ανέχονται προσβολές και πράξεις που συνιστούν την κατάφορη παραβίαση της έννοιας του ελληνικού κράτους στην Θράκη, τρομοκράτηση των μουσουλμάνων πολιτών ώστε να είναι ελεγχόμενοι και συνεχή επίκληση της «Μαμάς» γειτονικής πατρίδας όπως πολλοί από αυτούς τους εξτρεμιστές αρέσκονται να την αποκαλούν ξεχνώντας ότι ακόμα είναι Έλληνες πολίτες.
Όλα αυτά τα απίστευτα προβοκατόρικα λόγια που βγαίνουν από τους ίδιους ανθρώπους που το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποδέχτηκε και περιέβαλε με εμπιστοσύνη, ακούστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της 24ης επετείου της «εθνικής» αντίστασης της μειονότητας, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, στο ελληνικό κράτος.
Πρόκειται για τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου του 1988 όταν την ημέρα εκείνη η ελληνική δικαιοσύνη απαγόρευσε την ίδρυση και λειτουργία συλλόγων με τουρκική επωνυμία. Με αφορμή αυτό το γεγονός τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας και τον επόμενο χρόνο οργάνωσαν διαδηλώσεις για την «θλιβερή επέτειο», με αποτέλεσμα να συγκρουσθούν με τις δυνάμεις της Τάξης και με συμπολίτες τους.
Το περιστατικό αυτό διογκώθηκε κατά τη συνήθεια του τουρκικού Προξενείου και από τότε κάθε 29 Ιανουαρίου θεωρείται «Ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης».  Σημειώνεται ότι η ημέρα αυτή δεν «εορτάζεται» μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που υπάρχουν τουρκικές κοινότητες και φυσικά στην Τουρκία.
Πριν από λίγες ημέρες διοργανώθηκε στην Κομοτηνή η τελετή μνημόνευσης των ημερών της 29ης Ιανουαρίου που διοργάνωσε η Συμβουλευτική Επιτροπή «Τουρκικής Μειονότητας» Δυτικής Θράκης. 

 Στην τελετή μνημόνευσης συμμετείχαν: 
  • ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, 
  • ο βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη, 
  • οι πρώην βουλευτές, Ισμαήλ Ροδοπλού, Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μουντζουρα, 
  • ο δήμαρχος Ιάσμου, Ισμέτ Καδή, 
  • ο δήμαρχος Αρριανών, Ιμπραήμ Σερίφ, 
  • ο δημοτικός σύμβουλος, Ριντβάν Μολά Ισά, 
  • ο δήμαρχος Μύκης, Μουσταφά Τζουκάλ, 
  • ο γενικός πρόεδρος του κόμματος DEB, Μουσταφά Αλίτσαβους, 
  • η πρόεδρος του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα», Σιμπέλ Μουσταφάογλου,
  • ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, Ιρφάν Χατζήγκενε, 
  • ο πρόεδρος της  αποκαλούμενη Ένωσης "Τουρκικής Νεολαίας" Κομοτηνής, Κοράι Χασάν, 
  • ο πρόεδρος της αποκαλούμενης "Τουρκικής Ένωσης" Ξάνθης, Αχμέτ Καρά, 
  • ο πρόεδρος της αποκαλούμενης "Ένωσης Τούρων Δασκάλων", Σαμι Τοραμάν, 
  • ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, 
  • ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ,
  • ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων μεντρεσέ, Ασίμ Τσαβούσογλου, 
  • ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου νοτίου Έβρου, Μπεκίρ Μουσταφάογλου 
  • και η υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μπερίν Οκούρ.
Ακολουθούν αποσπάσματα από ορισμένες από τις ομιλίες των 19 παρευρισκομένων στην εκδήλωση εδώ.

 Πηγή:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: