Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκλογές ναι, αλλά μήπως & παύση της ηθικής εξευτέλισης;


photo μέσω tsantiri.gr
Αν με το καλό ξαναψηφίσουμε & με την ευκαιρία επαναξιολογήσουμε κάποιες επιλογές όπως για παράδειγμα της Χρυσής Αυγής, φοβάμαι πως η επιλογή από τους περισσότερούς μας θα πραγματοποιηθεί με τα ίδια κριτήρια, για να επιφέρει φυσικά & τα ίδια αποτελέσματα. (προσαρμοσμένα στα εποχιακά θέλγητρα με διαφορετική ονομασία)
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά επιλέγουμε να ψηφίσουμε κόμματα & συνδυασμούς έχοντας κατά νου:

  • Μια εντελώς φαινομενική κριτική όπου με την βοήθεια ειδικών (marketing, image makers κλπ) που διατηρούν οι δημοφιλείς πολιτικοί μας, οδηγούμαστε σε ένα παρασυρμένο ενθουσιασμό.
  • Προπαρασκευασμένες από άλλους, μάλλον «πολύ ικανότερους» στην συγγραφή – διατύπωση ομιλιών (τώρα τελευταία & νομοθεσιών – μνημονίων) που ουσιαστικά παπαγαλίζουν (λόγω φόρτου εργασίας άραγε;)
  • Ενστικτώδη ψηφοφορία, βάση της επικρατούσας νοοτροπίας που μας διακατέχει να ψηφίζουμε γνωστά ονοματεπώνυμα (ηθοποιών, μετεωρολόγων, πρωταθλητών κλπ) ή καλαίσθητα παρουσιαστικά από φωτογραφίες (ρετουσαρισμένες ή μη) χωρίς να αξιολογούνται τα ουσιαστικά τους προσόντα για την πολιτική προσφορά* στον τόπο.
  • Ρουσφετολογικούς ή συμφεροντολογικούς παράγοντες κ.ά. (Πόσοι ακόμη συνεχίζουν να ευελπιστούν άραγε;)

Στο δια ταύτα συνεχίζουμε να επιλέγουμε με προχειρότητα να μας κυβερνήσουν συνδικαλιστές, δήμαρχοι, κόμματα & βουλευτές, οι οποίοι ακόμη & άξιοι αν κατά τα παραπάνω λάθη προκύψουν, η αδιαφορία μας ουσιαστικά ως προς τα πολιτικά γίγνεσθαι μάλλον τους απαξιώνει, με αποτέλεσμα όχι μόνο να καταλήγουν σε αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές, αλλά κυρίως στα ίδια & ίδια αποτελέσματα.

Τελικά με προβληματίζει η συνάθροιση κομμάτων καλύτερων μεν ύποπτων δε, όπως « Ανεξάρτητων»,  ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ…

Οι μεν αριστερομπερδεμένοι μου φέρνουν στο μυαλό συνθήματα ενός σοσιαλιστικού τότε ΠΑΣΟΚ, που «συμπορευόταν» αδελφωμένα μαζί με το ΚΚΕ & φώναζαν «ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» «έξω από την ΕΟΚ» κλπ.  Εκείνο το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ κατάφερε τελικά να δημιουργήσει το σημερινό μας Σοσιαλομπερδεμένο** πολίτευμα…
Γιατί λοιπόν να μην ψιλιαστώ το Συριζα ως αντικαταστάτη*** του;

Για τους υπόλοιπους, από δημοκράτες μέχρι δικτάτορες & ουί κι αλλοίμονο & ναζιστές, αντιστοιχούν(;) τελικά οι «Ανεξάρτητοι» καθώς απορρίπτουν αρχικά(;) συνεργασίες με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ακροδεξιά-αντιδημοκρατικά στοιχεία. Έχοντας κατά νου το «όποιος καεί απ το χυλό φυσά & το γιαούρτι» δώστε μου έναν λόγο για να βγάλω απ το μυαλό μου τα
ΣΥΡΙΖΑ =νέο Πασοκ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ=ΝΕΌΤΕΡΗ ΝΔ

Αφήνοντας τελευταίους τους Κομμουνιστές, τους «μη δεχόμενους να συν κυβερνήσουν», καταλήγουμε σε ένα χρόνιο κόμμα σταθερών απόψεων & ιδεολογικής αξίας, το οποίο δεν συμφωνεί μαζί μας «κατά τα χριστά ήθη & έθιμα» δεν μαϊμουδίζει & είναι "κατακριτέο" γιατί επιμένει να μην κοροϊδεύει όλους εμάς που δυστυχώς άθελά μας επιζητούμε.

Είναι γνωστό έμπρακτα πως συμπεριφέρθηκαν οι κομμουνιστές & οι οπαδοί τους στην Εθνική αντίσταση… πρωτοπόρα! Επίσης γνωστά δοκιμασμένη είναι η νοοτροπία του ΚΚΕ που εκπροσωπεί η Κα Παπαρήγα, απομακρυσμένη από κάθε λογής φιλοδοξία. Τι ποιο ηθικό & τιμητικό από απόψεις που εκπροσωπούν, αφιερώνοντας ζωή ολόκληρη, σε ένα πιστεύω. Τουλάχιστον αυτή η νοοτροπία όχι μόνο δεν μας δούλεψε ποτέ, αλλά να υπενθυμίσω πως θυσιάστηκε, έζησε την πολιτική προσφυγιά,  αποδέχθηκε τις φυλακές & εξορίες. Η ΗΘΙΚΗ ιδεολογία των Ελλήνων Κομμουνιστών ήταν να μην γίνουν δηλωσίες**** όταν το μπορούσαν, ενώ κάποιοι άλλοι (κοιτώντας μέχρι τη μύτη τους) ξεπούλησαν ψυχή, ηθική, πατρίδα & οικογένεια για ρουσφέτια…
Τελικά, γιατί να προδώσουν μια ιδεολογία που είναι ενάντια στο καπιταλισμό που ούτως ή άλλως μας έφερε σ αυτά τα χάλια;
Η ανωριμότητά μας ως πολίτες ανέκαθεν ήταν & είναι απορρέουσα των πολιτικών συστημάτων, ουσιαστικά όμως ο ανεφάρμοστος μέχρι τώρα Κομμουνισμός ΠΑΝΤΟΥ, έφτασε σε σημείο να τυγχάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης έστω & σαν ψήφος αντίδρασης…

Αλλά βλέπετε η ωριμότητα είναι αρωγός μες την υπεύθυνη την νηστεία...
Μένει να διαλέξουμε λοιπόν, να διορθώσουμε κάποια λάθη που ούτως ή άλλως γίνονται παντού ή να αφεθούμε ξανά στην κοροϊδία;
Πιστέψτε με & τα δύο θα τα κάνουμε γιατί είμαστε πολύ, μα πάρα πολύ κακομαθημένοι & ίσως όχι τυχαία!

Photo μέσω harryklynn

Στ αλήθεια διδασκάλοι μου πείτε μου τι ζητούμε;
Ποιό σύστημα να επιλέξουμε για κάθε λυτρωμό που μας διέπει;
Μήπως τους Γλήνιους***** πόλους να αντιστρέψουμε
ώστε να θρέψει στη ζωή, το άγνωστο το μέλλον;******
 
Όταν αφήνεσαι λαέ να κουρελιάζεσαι ψυχικά & σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, τότε γίνεσαι & εσύ ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι για να πολεμήσει» 

 Άλκης Σαββόπουλος

*Καλοδεχούμενος & ο Πύρος Δήμας εξ Αμερικής αν & δεν κατέληξα στο αν η άφιξή του έγινε για προσέλευση ψήφων τελικά & από Αλβανούς - Βορειοηπειρώτες ή για προστασία από «συναδέλφους» της Χρυσής Αυγής, μη πρωταθλητές όμως "μπράβους"!
** Σοσιαλομπερδεμένο : Το σημερινό μας πολίτευμα & δημιούργημα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού(;) κινήματος. Είναι ουσιαστικά ένα φαινομενικά άγνωστο πολίτευμα που σου επιτρέπει να εκφράζεις την άποψή σου ελεύθερα, εφόσον αυτή δεν αντιτίθεται σε κάποια φαινομενικά άγνωστα ξένα συμφέροντα. Είναι εξέλιξη του πολιτεύματος του 67 – 74, το οποίο ενώ υπήρξε δημοκρατικότερο από το σημερινό πολίτευμα, λανθασμένα & άγαρμπα δεν επέτρεπε να εκφράζονται απόψεις διαφορετικές από αυτές των τότε συνταγματαρχών του κινήματος.
Για τα ομολογουμένως λάθη που έγιναν από ηλίθιους δυστυχώς φιλόπατρες στο πολίτευμα εκείνο, δόθηκαν & επιτυχημένα συνεχίζουν να δίνονται υποδειγματικά παραδείγματα, στατιστικά αποδεδειγμένα στον υπομονετικό μα συνάμα τεχνηέντως & καλλιτεχνικά εξαπατημένο Ελληνικό λαό, για το πώς στήνετε & συντηρείτε ένα εκμεταλλευτικό πολίτευμα.
 [λόγ. < ΠΑ (ΠΑνελλήνιο + Κίνημα=ΣΟΚ) < γαλλ. socialisme (-isme = -ισμός) < ΠΑ.ΣΟΚ (Πανελλήνιο ΣΟΚ)]


****Δηλωσίας: Ο υπογράψαντας δήλωση απόρριψης της Κομμουνιστικής ιδεολογίας του που έπαιρνε σαν επιβράβευση την απελευθέρωσή του από την φυλακή ή την εξορία τον καιρό της εμφύλιας διαμάχης

***** Δ. Γληνός. Η παραφθορά του «Όταν αφήνεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους, να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει»

******Το σταμάτημα της ηθικής  εξευτέλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: