Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κοροϊδίας συνέχεια...

Παπαγεωργίου Βασίλης
Φοροαφαίμαξη πίσω από τον κουρνιαχτό

Όσοι νομίζουν ότι η προπαγάνδα για το κυνήγι της φοροδιαφυγής που θα φέρει τάχα ελάφρυνση στα μέτρα σε βάρος του λαού, είναι ελληνική πατέντα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. 

Στην Ιταλία κυριαρχούν αυτές τις μέρες τα δημοσιεύματα ότι η οικονομική αστυνομία εντόπισε αδήλωτα φορολογητέα εισοδήματα ύψους άνω των 56 δισ. ευρώ για το 2012 και παρέπεμψε στις δικαστικές Αρχές περίπου 12.000 φυσικά πρόσωπα. 
Σ' αυτά περιλαμβάνονται και 8.617 που δε δήλωναν κανενός είδους εισόδημα, ενώ τα έσοδα που απέκρυπταν έφθαναν τα 22,7 δισ. ευρώ. 

Με τέτοια και άλλα νούμερα που ζαλίζουν τους Ιταλούς μεροκαματιάρηδες, η κυβέρνηση προσπαθεί να τους πείσει ότι πολεμάει τη φοροδιαφυγή να απαλύνει τον πόνο τους από τα βάρβαρα μέτρα που προωθεί στο όνομα των ελλειμμάτων και της δημοσιονομικής σταθερότητας.

 
Οι «επιτυχίες» όμως της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας σε τίποτα δεν εμπόδισαν τη νέα φοροαφαίμαξη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιταλίας. 
Οι Ιταλοί θα πληρώσουν το 2013 επιπλέον φόρους της τάξης των 14,7 δισ. ευρώ, ποσό που επιμερίζεται σε 585 επιπλέον ευρώ για κάθε οικογένεια. 
Οι αυξήσεις στη φορολογία του 2013 προκύπτουν από την επιβολή φόρου για τη συλλογή απορριμμάτων, την αύξηση του ΦΠΑ στο 22%, που θα ισχύσει από την 1η Ιούλη, την άνοδο του φόρου ακινήτων για χώρους που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες, όπως και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. 
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μέσα στο Γενάρη προβλέπονται δεκαπέντε πληρωμές φόρων για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ το Φλεβάρη θα ακολουθήσουν άλλες δεκαέξι. 
Όλα αυτά, πίσω από τον κουρνιαχτό περί φοροδιαφυγής που σηκώνει η κυβέρνηση, όπως γίνεται και στην Ελλάδα. 
Για να μη μιλήσει κανείς για τις φοροαπαλλαγές και τις φοροελαφρύνσεις που απολαμβάνει το κεφάλαιο σε Ιταλία, Ελλάδα και όλον τον καπιταλιστικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: