Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Για το επίμαχο άρθρο με το photomontage

Διάβασα σto taxalia πως «ενοχλήθηκε» ο Σίμος Κεδίκογλου από την κυκλοφορία της φωτογραφίας του Francois Hollande με τον Αντώνη Σαμαρά και έναν άστεγο που φαίνεται στο φόντο, προϊόν φωτομοντάζ. 
O Κος Κεδίκογλου φέρετε να δήλωσε πως: "Αυτά είναι φθηνά κόλπα. Δεν ασχολούμαστε με αυτά. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας. Ο κόσμος καταλαβαίνει." (βλ. ΥΓ2)*

Φωτομοντάζ είναι & το έχει δηλώσει επανειλημμένα & ο ίδιος ο δημιουργός του. 
Παρόλα αυτά επειδή την πάτησα & εγώ, με τα βιώματα που μας δημιουργούνται από
τους πολιτικούς μας άρχοντες, δεν είναι δύσκολο να παρασυρθούμε από κάτι τέτοιο. 
Ο εκάστοτε καλλιτέχνης είναι φορές που με το έργο του μεταφέρει έναν σκεπτικισμό ή μία αγανάκτηση, όπως το κατά πόσο φανταστικό μπορεί να θεωρείται το ενδεχόμενο να βολτάρουν οι 2 τους πχ με την προσφάτως ακάλεστη τουρκική κορβέτα "BOZCAADA"... (Τον τελευταίο καιρό είναι πολλαπλές οι αναφορές για τις προκλητικότατες βόλτες τουρκικών Πολεμικών υπερβολικά μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα). 






Τουτέστιν, είτε "περπατούν  

ελαφρώς διαφοροποιημένα"...









είτε "προσπαθούν

να υπολογίσουν την ώρα φορώντας το ρολόι του ανάποδα"...














κάποια στιγμή ενδεχομένως 
ν' απορήσουν αμήχανα!







Σημασία πάντως έχει πως χάνονται λίστες & Εθνικές σημαίες, γίνονται ασυναίσθητα απανωτά τα λάθη & ένα σωρό ταξίδια... Πείτε μου ένα λόγο για τον οποίο "δε θα μπούνε τη λάθος ώρα & στιγμή, στη λάθος τη κορβέτα"! 

Μα Κε Κεδίκογλου υπάρχει & η αγανάκτηση που επιβάλλεται να εκτονώνεται, αν & εφόσον δε γινόμαστε τσογλάνια* . Όσον αφορά το καλλιτέχνη, αν & εγώ ανήκω στους παθώντες, δε νομίζω να ισχύει το τελευταίο… τουναντίον μάλιστα!




*τσογλάνι το [tsoγláni] Ο44 : (λαϊκ.) νεαρός κακής διαγωγής· παλιόπαιδο, αλήτης. || (επέκτ.) και για άτομο ώριμης ηλικίας. τσογλανάκι το YΠΟKΟΡ. τσόγλανος ο MΕΓΕΘ άνθρωπος πάρα πολύ κακής διαγωγής· αληταράς. Τσογλαναράς…

[τουρκ. iç oğlanι `νεαρός στην υπηρεσία του παλατιού΄ με αποβ. του αρχικού άτ. φων.· τσογλάν(ι) μεγεθ. -ος, -αράς]

Σύμφωνα με την τελευταία παρένθεση & εφόσον αναγάγουμε το τσογλάνι στην σημερινή εποχή, τότε σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι εξυπηρετούν ξένα προς το κοινό στο οποίο απευθύνονται συμφέροντα.


Υ.Γ. 1: Με την ευκαιρία χρήζουν τον παραπάνω όρο προς γνώση & συμμόρφωση, ειδάλλως θα είναι χοντρόπετσοι, θρασείς & αχαρακτήριστοι. Αν δε, είναι & 'Ελληνες που κάνουν προπαγάνδα, τότε είναι & προδότες. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι είναι υπεύθυνοι για ότι λαμβάνει χώρα σ’ αυτό το τόπο. Εφόσον αποκρύπτουν, βλακωδώς παραβλέπουν & το χειρότερο στρουθοκαμηλίζοντας διαστρεβλώνουν τα πολιτικά δρώμενα, θα αποκτήσουν ελαφρυντικό μόνο αν αποδειχθεί πως κάνουν μεταπτυχιακό στην διάβρωση ενός έθνους, Αυτό το ελαφρυντικό όμως δεν θα είναι δικό μας & αυτό καλό είναι να το θυμούνται προσεκτικά, καθότι ποτέ δε ξέρεις πότε θα τουμπάρουν κάποιες καταστάσεις.
Φαντάζομαι πως ο σκεπτικισμός, κλίνει αν θέλετε & φαινομενικά προς τους πολιτικούς μας… Όπως & νά 'χει όμως, το αποτέλεσμα της διεργασίας μετατρέπεται σε αγανάκτηση, οργή & αν δεν τυγχάνει & παρωπιδιασμένο ως συνηθίζεται, τότε ουί & αλίμονο στους κατεργάρηδες.

Υ.Γ. 2: Επειδή ξέρουμε ότι κάνετε καλά τη δουλειά σας, 
       
       Πείτε μας τι έγινε

Δεν υπάρχουν σχόλια: