Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι αναταραχές στη Συρία & οι ανατροπές καθεστώτων


Είναι πλέον εμφανές πως στην Συρία επιχειρείτε τακτική δημιουργίας αναταραχών, παρόμοιων με αυτών που επιτυχώς δημιουργήθηκαν στην Λιβυή  & την Αίγυπτο & ατυχώς, αρχικά τουλάχιστον στην Ρωσσία, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι ίδιοι οι Ρώσσοι & γράψαμε εδώ
Τακτικές αυτής της μορφής συνηθίζονται για την απομάκρυνση καθεστώτων που δεν χρίζουν της αρεσκείας των επιβαλλομένων & δεν αποκλείετε στο μέλλον να εφαρμοστούν τέτοιου είδους τακτικές & στην Ελλάδα, αν κρίνω από βρετανικά δημοσιεύματα που αφορούν την Ευρώπη & κάποια από αυτά ειδικά τη χώρα μας .
Σύμφωνα με δημοσίευμα του defencenet.gr & ενός βίντεο που αφαιρέθηκε για ευνόητους λόγους, ένας ξένος πράκτορας σκουπίζει ένα πεζοδρόμιο, δείχνοντας ως ανύποπτος πολίτης. Στο βάθος βρίσκεται σταθμευμένο ένα BMP-1 του συριακού Στρατού. Πολίτες περνούν κοντά από τον πράκτορα χωρίς να αντιλαμβάνονται το τι πρόκειται να ακολουθήσει.  Ξαφνικά ο άγνωστος, εξαφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα από το κάδρο και επιστρέφει κρατώντας ένα αντιαρματικό RPG. Τη στιγμή εκείνη ένα λευκό βαν περνά μπροστά του και μπροστά από το BMP-1. Αμέσως ο άγνωστος εκτοξεύει την αντιαρματική ρουκέτα η οποία φαίνεται καθαρά ότι πλήττει το BMP-1. 
Αυτές είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι ξένοι πράκτορες που δρουν στη Συρία εδώ και δύο μήνες περίπου, έχοντας ξεκινήσει ένα ανταρτοπόλεμο, στα πρότυπα του πολέμου στη Λιβύη, με ένα και μοναδικό σκοπό: Την πτώση του καθεστώτος
Άσσαντ άσχετα πόσα αθώα θύματα μπορεί να προκαλέσει το σχέδιο αυτό, που εκτελείται ήδη.
Οι συλλήψεις άλλωστε ξένων μισθοφόρων στα τουρκο-συριακά σύνορα αλλά και οι συγκέντρωση αμερικανικών στρατευμάτων, αναφέρει συχνά το defencenet , στα σύνορα με την Ιορδανία είναι απτές αποδείξεις του νέου σχεδίου που εφαρμόζεται τώρα στη Συρία.
Αυτό που χρειάζεται καίρια είναι η επαγρύπνηση των λαών ώστε τέτοιας μορφής σχέδια ξένων επεμβάσεων να κυνηγηθούν εν τη γεννέση τους, επαγρύπνηση όμως που δε διαφαίνεται τουλάχιστον στην παρούσα Ελληνική φάση, αν κρίνω από την προσέλευση - συμμετοχή των ψηφοφόρων στις πρόσφατες εκλογές των επιμελητηρίων.

Επιμέλεια & σχολιασμός Άλκης Σαββόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: