Tις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο με τίτλο:
ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ, ΣΤΑ SOCIAL MEDIA
Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα από πού ξεκίνησε καθώς έτυχε και αυτό της συνήθους αναδημοσίευσης copy-paste. Σίγουρα πολύ καλά έκανε και το έγραψε όποια/ος το έγραψε αφού, όσο παράξενο και να φαίνεται σε αρκετούς που τα διαβάζουν αυτά, υπάρχει μεγάλος τεχνολογικός αναλφαβητισμός εκεί έξω˙ με δικτυακά πρότυπα το Facebook και την σειρά των συστημικών εμπορικών σελίδων/blogs, όπου η παραπληροφόρηση και το hoax πάει σύννεφο, καθώς το ζητούμενο δεν είναι άλλο από τα hits που αυξάνουν τα διαφημιστικά κέρδη και το κύρος.
Έτσι, το άρθρο αυτό λαμβάνουμε ως δεδομένο πως δημιουργήθηκε με κάθε καλή πρόθεση.
Το θέμα όμως είναι πως αυτή/ος που το έγραψε, είχε επίσης τα παραπάνω πρότυπα ή έστω είναι καλύτερος χρήστης/ρια των πιο πάνω δικτυακών «προτύπων» που αναφέραμε.
Κατά συνέπεια, το άρθρο αυτό είναι ελλιπή και δεν εστιάζει καθόλου στην ουσία.
Ίσως επειδή κανείς δεν σκέφτεται το αύριο, όταν το παιδί γίνει έφηβη/ος, αν αυτή η φαινομενικά αθώα κίνηση ανεβάσματος φωτογραφιών μπορεί να έχει μελλοντικές συνέπειες, το αν ακόμα με αυτήν την κίνηση μαθαίνει υποσυνείδητα κάτι λάθος στο παιδί του καθώς μιλάμε καθαρά για ιδιωτικότητα.
Και στο τέλος-τέλος, το παιδί ποιος το ρώτησε αν θέλει και τι θέλει;
Αμέσως πιο κάτω ακολουθεί αυτό το άρθρο και στη συνέχεια, το πώς θα έπρεπε να είναι ένα τέτοιο άρθρο, καταθέτοντας την δική μας άποψη. Αποφύγαμε να παρουσιάσουμε ντοκουμέντα με φωτογραφίες παιδιών, ακόμα και μωρών που κατέληξαν σε χέρια παιδόφιλων και τεράστιες τέτοιες βάσεις δεδομένων με φωτογραφίες και βίντεο παιδιών, ώστε να ικανοποιούν τα γούστα τους ορισμένοι διεστραμμένοι.