Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η λύση στην οικονομική κρίση που δεν ομολογούν πολιτικοί και ΜΜ”Ε”

Του Γιώργου Θ. Κανελλάκη


Δεν είναι απλό αυτό που συμβαίνει τώρα. 

  • Το χρηματιστήριο στην Ελλάδα στο -6,25%,
  • στην Γαλλία στο -3,63%, 
  • στη Γερμανία στο -2,87%, 
  • στη Σουηδία στο -2.32%. 
Αυτό συμβαίνει και στα Αμερικανικά χρηματιστήρια του Nasdaq (βιομηχανία) και Dow (υψηλή τεχνολογία).

Και αν σήμερα, τώρα, οι αμερικανικοί δείκτες κάνουν προσπάθεια να γυρίσουν σε θετικό έδαφος, σε εβδομαδιαία έχουν καταγράψει σημαντικές ζημίες.

Στο αντίποδα, ο χρυσός εμφανίζει μικρές αλλά σταθερές αυξήσεις, ενώ το ίδιο παρουσιάζει και το δολάριο σε σχέση με το euro.

Στο πετρέλαιο οι τιμές εξακολουθούν να είναι πτωτικές μεν, για τα μελλοντικά συμβόλαια, αλλά και αυτές ακολουθούν αυτή την τροχιά καθώς τα υπερατλαντικά οικονομικά κέντρα θέλουν να κτυπήσουν την παραγωγή και τις παραδόσεις της Ρωσίας.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, αυτό της διεθνούς δημοσιογραφίας που υπηρετεί και στηρίζει τα διεθνή οικονομικά και μη τεκταινόμενα, το κανάλι CNBC αναφέρει σήμερα (επικαλούμενο … αναλυτές) : “το δραματικό 48ωρο της Ελλάδας γεννά τη δεύτερη ευρωπαϊκή κρίση”.

Ας κρατήσουμε από την αναφορά αυτή του CNBC δύο έννοιες. “Δράμα στην Ελλάδα” και “Ευρωπαϊκή κρίση”.

Από τα ανωτέρω είναι σαφές πως η νέα επερχόμενη οικονομική κρίση, αυτό που θα προσπαθήσει το ευρωπαϊκό (ουσιαστικά ναζιστικό) μέτωπο είναι, να μεταθέσει την παταγώδη του αποτυχία και την σκληρότερη (σε σχέση με ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα) χρεοκοπία του, στις πλάτες του μόνιμου εξιλαστήριου θύματος, της Ελλάδας και κατ΄ επέκταση του Λαού μας.
Σε αυτό το παιχνίδι, θετική “εισφορά” και στήριξη, στην Χώρα μας, δίνουν τα τοπικά κέντρα εξουσίας που κινούνται εντός της κυβέρνησης τα οποία κάνουν ότι μπορούν (για άλλη μια φορά με πρώτη αυτή που είχε συμβεί επί του ΓΑΠ που ζητούσε αν και δεν το εννοούσε δημοψήφισμα και δεύτερη την παρούσα επί Σαμαρά όπου υπόσχεται έξοδο από τα μνημόνια, την ίδια ώρα που τον αδειάζει το σύνολο της τρόικα) για να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο οι ξένοι τοκογλύφοι. Οι τοκογλύφοι που τους ονομάζουν “αγορές”!

Η αντίσταση και η άρνηση πληρωμής των αντισυνταγματικών χρεώσεων είναι επιβεβλημένη οφειλή σε κάθε Πολίτη που αισθάνεται πως δεν θέλει η Πατρίδα να είναι προτεκτοράτο ξένων κατοχικών δυνάμεων. Και αυτό καθώς, πιθανότατα πολύ σύντομα, αν δεν απεμπλακούμε από το γαϊτανάκι των… οφειλών, θα ζήσουμε μια νέα, μεγαλύτερη τραγωδία από ότι ζούσαμε μέχρι σήμερα. Όπου πιθανότατα θα περιλαμβάνει και απώλεια της Επικράτειας…

Αφήστε τα πληρωμένα ΜΜΕ να λένε. Η αλήθεια βρίσκεται στην άρνηση πληρωμής της Αργεντινής, στην άρνηση αποπληρωμής της Ισλανδίας και στην φυλάκιση τραπεζιτών κ.λπ. και όχι στα λεγόμενα των εδώ νενέκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: