Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μια επίθεση στο Ιράν θα είναι καταστροφικό γεγονός

Sergei Lavrov


Μια επίθεση στο Ιράν πρόκειται να έχει καταστροφικά αποτελέσματα και θα δημιουργήσει επιπλέον επικίνδυνες καταστάσεις στο μουσουλμανικό κόσμο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov.
Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εάν οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί σύμμαχοί τους καταφέρουν  τελικά ένα στρατιωτικό χτύπημα κατά του Ιράν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε:
«Σε σχέση με τις πιθανότητες που υπάρχουν για να συμβεί ένα τέτοιο καταστροφικό γεγονός πρέπει να αναρωτηθείτε ποιοι είναι αυτοί που επανειλημμένα μιλούν για αυτό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μια τέτοια επίθεση πρόκειται να πυροδοτήσει εκ νέου την ήδη υποβόσκουσα ένταση μεταξύ Σιϊτών και Σουνιτών, αλλά και να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν βλέπω που μπορεί να σταματήσει μια τέτοια κρίση», κατέληξε ο Lavrov.





   
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ehud Barak δήλωσε σήμερα πως η απόφαση για την πραγματοποίηση επίθεσης στο Ιράν από τη χώρα του είναι ακόμη «πολύ μακριά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.   «Δεν έχουμε λάβει κάποια απόφαση για να αναλάβουμε ανάλογη δράση. Δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση πιθανής ημερομηνίας για να πραγματοποιήσουμε κάτι τέτοιο. Το όλο θέμα έχει πολύ δρόμο εμπρός του», δήλωσε ο Barak στο ισραηλινό ραδιόφωνο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης πως δεν πιστεύει πως το Ιράν έχει πάρει απόφαση να προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικών όπλων. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: