Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Εφαιδρεία




Η πολιτικοποίηση των γομαριών
του Σωτήριου Καλαμίτση

Η επάρατος 04.10.2009 ανέλαβε να μας οδηγήσει σε καλλίτερες μέρες, όπως το 1985 [θυμηθείτε την αφίσα με το πανέμορφο κοριτσάκι], με «λεφτά υπάρχουν», «πού πήγαν τα λεφτά», «δεν υπάρχει σάλιο» κ.λπ.
Βρήκε τα λεφτά στο ΔΝΤ ο ιδιοκτήτης του πράσινου πολυκαταστήματος και επί 2 χρόνια μας υποβίβαζε σε υποζύγια των τραπεζιτών συνεπικουρούμενος από τους 156, 155, 154, 153, 152 πειθήνιους υπαλλήλους του με αντάλλαγμα την καρεκλίτσα και τη δημοσιότητα, αλλά και τα άλλα ….
Έσπειραν τον σύγχρονο διχασμό χωρίζοντάς μας σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, αλλά με κοινό παρονομαστή τη φτώχεια, την ανέχεια, την απόγνωση, το παραμιλητό.
Επί 2 χρόνια διέσωζαν τους κομματικούς εγκάθετους στον δημόσιο τομέα διαλύοντας τον ιδιωτικό. Τους λίγους έναντι των πολλών. Εξαπέλυσαν επιδρομές στις αποταμιεύσεις μας και τώρα πραγματοποιούν εφόδους στη μικρή  ακίνητη περιουσία των πολλών για να συντηρήσουν το υδροκέφαλο τέρας της κομματικής αναλγησίας και την τεράστια ακίνητη περιουσία των ολίγων.
Ποιοι; Αυτοί που κατεδάφισαν τα ασφαλιστικά ταμεία με τις εμπνευσμένες επενδύσεις στο Χρηματιστήριο της αρπαχτής. Όλοι αυτοί που είναι ικανότατοι για να αβγαταίνουν το βιος τους, αλλά παντελώς ανίκανοι να διαχειρισθούν και προστατέψουν το βιος του λαού.  
Αποφάσισαν την εφεδρεία για να διατηρήσουν στα πόστα τους τούς πυρήνες της πράσινης καούρας. Το σύστημα κατέρρευσε με την πρώτη εφαρμογή του και το μόνο που είχαν να πουν ήταν «Κάναμε λάθος, φταίει η αντιπολίτευση που είχε την ιδέα». Έτσι απλά, χωρίς αυτοκριτική, χωρίς συγγνώμη, χωρίς αιδώ. Για ό,τι αποτυχημένο κάνουν αυτοί οι γελοίοι φταίνε οι άλλοι γελοίοι που το πρότειναν. Δεν είχαν μυαλό να απορρίψουν τη φαεινή  ιδέα, διότι τους άρεσε, αλλ’ αφού δεν τους βγήκε δεν πειράζει. Κάτι έπρεπε να κάνουν, για να δείχνουν στ’ αφεντικά ότι κάτι κάνουν. Τώρα κάτι άλλο θα σκαρφιστούν για να συνεχίσουν την ίδια τακτική και να έχουν προσδεδεμένους στο άρμα τους τούς ζαλισμένους από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα χαχόλους.
Και στο τέλος, καθώς τα 156, 155, 154, 153, 152 πράσινα ανθρωπάκια πλησίαζαν να γίνουν 151, 150, 149, 148,  μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί  αντιπρόσωποι του Έθνους ομονόησαν και αποφάσισαν ότι η τήρηση του Συντάγματος και οι όρκοι πίστης σ’ αυτό είναι πράγματα ξεπερασμένα. Όλοι «βάζουν πλάτη» κατά την Καρόλειο παραίνεση για να σώσουν τους νάνους που μας έσωζαν επί διετία, αλλά και τις 300 οικογένειες που διατάζουν. Υπέρτατος νόμος η σωτηρία των «σωτήρων», των διαχρονικών δοσιλόγων και των δανειστών τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη. «Κόκκινη γραμμή η υπογραφή και εκτέλεση της δανειακής σύμβασης» μάς ενημερώνει το αλαλάζον σκύβαλο που εκπροσωπεί τους σφετεριστές της λαϊκής εξουσίας. Δεν έχει ακούσει τίποτε για αυτοκτονίες απελπισμένων αξιοπρεπών ανθρώπων, για νεοάστεγους, για νεολιμοκτονούντες, για στρατιές νεοάνεργων, για σχολεία χωρίς βιβλία, για νοσοκομεία χωρίς γάζες για, για……. Ούτε αυτός ούτε η συμμορία με την ονομασία «Εξολοθρευτική Οργάνωση 11Ν».
Δεν υπάρχει ούτε ένας από τους 255 χωρίς σκελετούς στο ντουλάπι του; Όλοι έχουν καμπούρα γεμάτη με κουσούρια; Αυτό εννοούσε ο Κάρολος όταν έλεγε «βάλτε πλάτη»; Εκβιασμό έκανε; Όλες οι ανομίες τους, μα όλες είναι καταγραμμένες;
Όταν ο Βουλγαράκης εκστόμισε το ανεπανάληπτο «Το νόμιμον είναι και ηθικόν», έπεσαν όλοι να τον κατασπαράξουν, όχι απλώς να τον φάνε. Αυτόν που δήθεν διέσυρε την τιμή του πολιτικού συστήματος, το οποίο ό,τι κάνει θεωρεί πως είναι και νόμιμο και ηθικό. Οι υποκριτές.
Θα πρότεινα στους πολιτικούς που στηρίζουν την ΕΟ 11Ν να  λανσάρουν νέο μότο: «Το νόμιμο είναι και φαιδρό». 
Πάντως, για να μην ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχει ελπίδα όσο γομάρια και αν είναι οι κυβερνώντες, ας επαινούμε παραιτήσεις όπως εκείνη του κ. Μιχάλη Κόκκινου, Διοικητή των νοσοκομείων Ρόδου, Καλύμνου και Κω: «Παραιτούμαι, επειδή βασικό μέλημα της Πολιτείας είναι να υπερασπίσει το βασικό αγαθό των πολιτών, το αγαθό της υγείας, σύμφωνα με τον όρκο τον οποίο έδωσα και κλήθηκα και εγώ να υπηρετήσω, κάτι που είναι αδύνατο υπό τις παρούσες συνθήκες». Είναι μια ευχάριστη νότα στην κακοφωνία των γελωτοποιών των τραπεζών.

Πηγή: taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: