Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προβοκάτσια της Δύσης στην Συρία;

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων δυτικών χωρών εκπαιδεύουν τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας



Image  Άνδρες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων φαίνεται ότι              εκπαιδεύουν τους αντικαθεστωτικούς που θέλουν να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Άσαντ στη Συρία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου άνδρες ειδικών δυνάμεων, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι ακόμα σε υπηρεσία ή όχι, εκπαιδεύουν στην Τουρκία από τον Νοέμβριο μαχητές των αντικαθεστωτικών δυνάμεων της Συρίας.Σύμφωνα πάλι με άλλη πληροφορία στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των αντικαθεστωτικών εμπλέκονται και άνδρες των γαλλικών ειδικών δυνάμεων, χωρίς πάλι να διευκρινίζεται αν τα άτομα αυτά είναι εν ενεργεία ή όχι. 
Εάν τελικά οι πληροφορίες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αποτελεί αναμφίβολα μία νέα ποιοτική αναβάθμιση της εξέγερσης στην Συρία αφού είναι ζήτημα χρόνου η εμπλοκή αυτών των νέων εκπαιδευμένων δυνάμεων στις συγκρούσεις με τους στρατιώτες του συριακου Στρατού. 
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη διαδικασία είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση του πολέμου στην Λιβύη με τους τότε αντικαθεστωτικούς να εκπαιδεύονται από άνδρες ειδικών δυνάμεων δυτικών αλλά και αραβικών χωρών.
Πηγή:defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: