Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΤΟΥ 2012







Η μαλακία είναι υγεία
σου φτιάχνει φάτσα
ωραία μπράτσα 
& είναι οικονομική

Η απερισκεψία είναι βλακεία
σε κάνει μάπα
με ίδια μπράτσα 
ψηφίζοντας κάποια χρυσή αυγή

Ας Κοιμηθούμε ήσυχοι, όταν ξυπνήσουμε θα δούμε κάποιους ανησυχητικά ηλίθιους & τότε μνήμης βοηθούμενοι ίσως μας φέξει κάτι στο βάθος του τούνελ...



Αλλά υπάρχουν & άλλα 
πολύ μεγάλα, που κάνουν σύζυγοι & σκεπτικοί
αυτοί νε νεοι, όμορφα ωραίοι & δημοκρατικοί.
Την σκέψη τους παντρεύουν, την λύση την γυρεύουν


***
Αν όμως είστε από τους πρώτους...
Η αντικειμενική ανασκόπηση & επιβράβευση συνεχίζεται έτσι ώστε ο πολίτης να υπερπαραπληροφορηθεί... για να μην έχει παράπονο κανείς στην ουσιαστική ενημέρωση

     news paper name       news paper name     news paper name

     news paper name       news paper name        news paper name

     news paper name         news paper name        news paper name


  news paper name     news paper name    news paper name

 news paper name     news paper name       news paper name

news paper name   news paper name     news paper name

news paper name     news paper name    news paper name


news paper name       news paper name     news paper name




Μπορεί να τους ψηφίσατε...


αλλά & να τους ξαναψηφίσατε


με τίποτα όμως δεν πρέπει να είναι αυτή η μετέπειτα κίνηση!

Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% γνωρίζει η Ελλάδα την τελευταία διετία και σύμφωνα με τον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αττικόν κ. Ελ. Λύκουρα «η μείωση του εισοδήματος, η ανεργία και η οικονομική δυσχέρεια αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καταθλιπτικής συμπτωματολογίας, με το χρέος να αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα στη συσχέτιση οικονομικής δυσχέρειας και κατάθλιψης».Αυτό κατατέθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προχθές με αφορμή τη διοργάνωση του 38ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου, που θα γίνει στις 16 - 19 Μαΐου στην Αθήνα.Η είδηση είναι λίγο «μπαγιάτικη» διότι δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες πριν λίγες μέρες. Όμως δυστυχώς, επικαιροποιείται σήμερα με τις δύο αυτοκτονίες στη Λάρισα και στον Ισθμό.Στη Λάρισα, ένας 41χρονος -ιδιοκτήτης γραφείου διεκπεραίωσης υποθέσεων- έβαλε τέλος στη ζωή του με καραμπίνα, αφήνοντας σημείωμα, αναφερόμενος ότι σε αυτή την πράξη τον εξώθησαν τα οικονομικά προβλήματα.Και το πρωί, πήδηξε από την παλιά γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου ένας 26χρονος από την Αρκαδία, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια της αυτοκτονίας του.*** Γι’ αυτούς τους θανάτους πολιτών, δεν υπάρχει ούτε ηθικός, μήτε και φυσικός αυτουργός…

Για αυτό, με ακόμη περισσότερη προσοχή την άλλη φορά



για να μην χαθείτε & εσείς "σύντροφοι"....

Το Πασοκ ήταν εδώ 
& ήτανε αδύναμο & σιχαμερό!

Σύριζα... το ετερόκλητο πλήθος των κομμάτων που παράγουν συνονθύλευμα ιδεών, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν ένα νέο απαράλλαχτο & γνήσιο Πα-σοκ, με εντελώς μεταβλητό όνομα & πάμπολλες προσπάθειες & βαφτίσια. Ξεκίνησε από το αποτυχημένο ΚΚΕ ΕΣωτερικού, περνώντας μέσω του Συνασπισμού των "από-κομμάτων" της "Αριστεράς" & της "προόδου" για να καταλήξει στο ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς (1 συνασπισμός 1 ένωση 2 κινήσεις 1 ομάδα & 6 κόμματα)





"Σύντροφοι", πάνω από όλα να μην ξεχαστεί η επαναδιαπραγμάτευση...

Όσοι μπλόκαραν πάντως ανεξαρτητοποιήθηκαν


& αν εμείς τα λέγαμε...


Πατριώτες ψηλά  το κεφάλι, δείτε πρώτα & ύστερα γενναίοι μου... πληρώστε μαζί μας, αλλά μην ξεχνάτε τι ψηφίσατε, (γράψτε το κάπου να το θυμάστε εν ανάγκη για την άλλη φορά)



Αναγνώστης έστειλε τις σκέψεις του για το τι ψήφισε χτες μέρος του ελληνικού λαού, το 4,3 στους 10 Έλληνες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά...

1) Φόρο ΕΤΑΚ και ΦΑΠ.
2) Φόρο για τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα, πέρα από το ΦΑΠ.
3) ΕΕΤΗΔΕ ( χαράτσι στη ΔΕΗ ) ΤΟ 2012, ενώ οι 100.000 αιτήσεις εξαίρεσης εκκρεμούν στις εφορίες
της Ελλάδας και απειλούνται με δήμευση καταθέσεων και σπιτιών...
4) αύξηση αντικειμενικών αξιών ( άρα διπλάσιους φόρους σε δημοτικά τέλη, γονικές παροχές σε δημοτικά τέλη, γονικές παροχές και κληρονομιάς και χαράτσια: Σε Κρήτη, Δωδεκάνησα,Κυκλάδες, Νησιά Ιουνίου, Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική,Αχαία και σε όλα τα αστικά και παραθεριστικά κέντρα).
5) Φόρο 20% στα ενοίκια και στις καταθέσεις.
6) νέες έκτακτες εισφορές στα εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, αυτοκίνητα, ελεύθερους
επαγγελματίες.
7) κατάργηση φοροαπαλλαγών, οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων, και των κοινωνικών επιδομάτων σε 200.000 ελληνικές οικογένειες αφού θα μπουν που χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια
8) Αυξημένα τεκμήρια, άρα διπλασιασμός φόρων και μηδενική επιστροφή φόρου ακόμα και σε αυτούς που πήραν πέρυσι 1000 ή 2000 ευρώ.
9) Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις,εφάπαξ.
10) Πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ και ανάλογα το φυσικό αέριο 1,3 ευρώ.
11) Βενζίνη στα 2 ευρώ.
12) Μείωση επιδομάτων ανεργίας και βύθιση της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση, άρα και μείωση του εσωτερικού τουρισμού, καταποντισμός των τουριστικών περιοχών, των ναυτιλιακών και αεροπορικών εταιριών.
13) Απολύσεις και ανεργία άλλων 200.000 ατόμων τουλάχιστον σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
14) Φόρο ιδιοκατοίκησης, πέρα από το χαράτσι!
15) Όχι αποζημιώσεις σε ομολογιούχους που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους από το κούρεμα και σε
ταμεία ασφαλισμένων και δημόσια ιδρύματα που έχασαν τα αποθεματικά τους.
16) Μηδενισμός αφορολόγητου, ακόμα και για τα παιδιά, οπότε θα αυξηθούν οι φόροι κατά 100%.
17) Νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, στις συγκοινωνίες και στις εταιρίες κοινής ωφέλειας.
18) Ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των Ελλήνων.
19) Μεγάλες αναδρομικές μειώσεις σε συντάξεις και σχεδόν βέβαιη περικοπή 13ου και 14ου μισθού.
20) Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών.
21) Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα - Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά.
22) Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο
σύνταξη.
23) Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης.
Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄
κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και
ασφαλιστικές εισφορές.
24) Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%.
25) Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.
26) Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ.
27) Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα.
28) Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
29) Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας.

Μετά από όλα αυτά η 17η Ιουνίου φαίνεται πόσο σημαντική ημέρα ήταν. Το 39% του εκλογικού σώματος πήγε για μπάνιο και το υπόλοιπο 4,3 Έλληνες στους 10 που ψήφισαν, ψήφισαν τα παραπάνω. 

μέσω:harryklynn

******


Mη τα πιστεύετε, μόνο πληρώστε τα μόλις έρθουνε & γράψτε το κάπου για να το θυμάστε, όπως οι bloggers!!! click στον παραπάνω σύνδεσμο για να διαβάσετε το άρθρο!


******

στο δια ταύτα...

Νικηθήκαμε Γιάννη; 
 
Ποιο τελικα ηταν το αποτελεσμα της δηθεν λαικης εντολης για εκλογες; Να στριμωχθει ακομα πιο πολύ στον τοίχο ο λαός. Να μπει στην διαδικασία επιλογής αρχικά Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο, να φθάσει στο δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή και να καταλήξει σε έναν καινούργιο διπολισμό με διαφορετικό όμως πρόσωπο. Από τη μια ένα Κράτος δημοσιουπαλληλικό υπό την κατεύθυνση του πασοκοθρεμμένου ΣΥΡΙΖΑ (με την γνωστή παπανδρεϊκή συνταγή όλα δημόσια χωρίς αξιοκρατία) και από την άλλη η γνωστή Δεξιά να θέλει πώληση της εθνικής περιουσίας βουλιάζοντας όλο και περισσότερο την χώρα σε χρέος προσκυνώντας την Ευρώπη. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της δήθεν λαϊκής εντολής και του δικαιώματος να ψηφίζουν όλοι, ακόμα και εκείνοι που δεν έδωσαν το παραμικρό στην χώρα αλλά η χώρα αυτή τους κανακεύει από το 1981. Το δίλημμα με μιας έγινε ένα: Ξεφτίλα ή ξεφτίλα. Διότι και με τη μία επιλογή και με την άλλη το σίγουρο είναι ότι το Ξεπούλημα θα είναι ο καινούργιος Παρθενώνας της Ελλάδας φτιαγμένος όλος με φθηνά ψηφοδέλτια. Και ήταν τόσο εύκολο να γυρίσεις την μπάλα σε αυτό το στημένο παιχνίδι. Να πετάξεις εκτός των συνόρων σου την Ευρώπη. Διότι αν και δε μπορείς να το καταλάβεις ακόμα, μέσα στο φτιαχτό άγχος που σου επέβαλλαν, η Ευρώπη είναι εδώ και χρόνια, είτε ενωμένη είτε διαιρεμένη, ένα ξεπερασμένο πολιτικοοικονομικά σύστημα που μόνο με τον φόβο ότι θα σε καταστρέψει μπορεί να συντηρεί τα ήδη σαπισμένα όργανά της.

Σε έβαλαν, λοιπόν, στο μαντρί με την ψευδαίσθηση ότι ήσουν σε ελεύθερο αγρό και ως πρόβατο με τον φόβο μιας επικείμενης πείνας, πήγες εκεί που νομίζεις ότι θα βρεις περισσότερο χορτάρι να φας αδιαφορώντας που θα βρεθεί χώμα για τις ρίζες του χορταριού και νερό για πότισμα. Λοιπόν, πρόβατο, ήρθε η ώρα να το συνειδητοποιήσεις ότι θα πεθάνεις από ασιτία. Δυστυχώς για σένα δεν θα έχεις την επιλογή να σε φάει τιμημένα ένας λύκος ή να δαγκώσεις μία φορά στην ζωή σου το χέρι που πάει να σου βάλει λεπίδι στο λαιμό. Η επιλογή σου να παραμείνεις πρόβατο συρόμενο σε εκλογές που δούλεψαν ως ανάχωμα της εξέγερσης, που ήθελες δεν ήθελες φιλειρηνιστή μου θα γινόταν χωρίς κατευθυνόμενο πολιτικό υπόβαθρο αλλά με συλλογική ώθηση και που ίσως να σε έκαναν να ζήσεις έστω και για μια στιγμή ως άνθρωπος ελεύθερος, αποδεικνύει ότι τελικά είσαι πολύ λίγος για μια οποιαδήποτε πατρίδα, πόσο μάλλον για μια Ελλάδα.
Αναμένοντας την δεύτερη δήθεν λαϊκή εντολή για εκλογές που περιχαρής θα κουνάς κομματικά σημαιάκια και θα περιμένεις ή να διοριστείς στο δημόσιο του νέου σοσιαληστή που προσκυνά μια Ευρώπη νταβατζή ή να σώσεις τα κλεμμένα σου γεμίζοντας κι άλλο τα σεντούκια σου με την στήριξη μιας Ευρώπης δικτάτορα, νιώθουμε τι σημαίνει εθνική προδοσία. Διότι δεν πονάει ούτε η κρίση, ούτε το χρέος, ούτε η φτώχεια, ούτε ο πόλεμος, ούτε η προσβολή. Αυτό που πονάει είναι όταν ξέρεις εκ των προτέρων ότι αυτός ο λαός δεν θα αλλάξει ποτέ, Γιάννη.


Simple Man


Σεβαστή η απόφαση του λαού για δίαιτα, 





αλλά & του ΚΚΕ για ταύτιση
του σφυροδρέπανου με φωτοστέφανο...

Πάρτε το χαμπάρι σύντροφοι
τα τουφέκια με τον σταυρό στο χέρι ποτέ δεν τα κερδίζεις
μηδέ & τα κορόιδα απ την κόσα τελειώνουν
σαν το κεφάλαιο τα θερίζει


ΕΞΟΡΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ «ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟ»

Του Χαρρυ Κλλυν


Ζούμε την εποχή  της χαμένης οδού…
Στον απόηχο του ασήμαντου που ωραιοποιείται και σχηματοποιείται  σε περίλαμπρο και ωραίο!
Έρμαια αναλυτών, εκτιμητών και μεσαζόντων, διασχίζουμε την ανυδρία των ιδεών, οδοιπορούμε, χωρίς ίχνος στοχασμού και οραμάτων, διαχρονικοί ναρκισσιστές της αθλιότητας και της ασχημίας που μας περιβάλλει.

Κι έτσι μας προλάβανε «εταίροι» και «τοκογλύφοι», κωφούς στους ήχους των καιρών, ανήμπορους να εκτιμήσουμε μεγέθη, να αντιληφθούμε και να αναλύσουμε γεγονότα του χθες και του σήμερα, μικρούς να ατενίσουμε το αύριο που ρέει και διαχέεται ως έννοια απώλειας, ως ταγγισμένη οσμή πολυκαιρισμένων ιδεών και παρωχημένων επαναστάσεων.

Δε φταίνε κανένας άλλος, φταίμε εμείς που μετά πάθους ανακηρύξαμε σε «σωτήρες» σπιθαμιαίους ηγήτορες,  εμείς  που πιστέψαμε  ή που φάνηκε να πιστεύουμε  ότι μπορούσαμε να αναδείξουμε σε εθνάρχες τα ανθρωποειδή ομοιώματα με τα ετερογενή μέλη και της ανοητικές διεργασίες.

Και να που μας πρόβαλε ο πόλεμος, η μεγάλη μάχη,  που ως «καλικάντζαρος» καιροφυλακτούσε να εκδικηθεί την επίπλαστη ισορροπία των  επιπεδοποιημένων  φιλοσοφημάτων, την υποκρισία των κίβδηλων προσφωνήσεων, την αναντιστοιχία λόγων και έργων, τη στρεβλή έννοια κατανόησης των αξιών και του δημόσιου βίου.

Χοροπηδούσε χρόνια ο «καλικάντζαρος» αποπατώντας σε βουλευτικά έδρανα και σε γραφεία, σε αίθουσες συμβουλίων και δώματα, σε τηλεοπτικά στούντιο και ψηφοδόχους…  Η κίβδηλη υπερκαταναλωτική, όμως, ευδαιμονία μας δεν μας επέτρεπε να κατανοήσουμε την ύπαρξή του. Τα χαλκευμένα τεχνάσματα των κυβερνώντων και η μακάρια δική μας υποταγή δεν επέτρεψαν σε κανέναν να διαισθανθεί την παρουσία του.

Ώσπου άνοιξαν οι ουρανοί του χρόνου και ήρθε «μπουρίνι» η εποχή της ντροπής και της καταισχύνης, μαζί κι η απογύμνωση του ψεύδους, κι η αποκάλυψη της πολιτικής ανικανότητας και θρασύτητας…
Και ω του θαύματος πιστέψαμε πάλι! Και εν μια νυκτί μετατράπηκαν οι ανίκανοι σε ικανούς, και οι γυρολόγοι σε θαυματοποιούς…
Και έβρεξε έκπληξη και μωρία, φόβο και εκδικητικότητα και πολλαπλασιασμό του ψεύδους και του θράσους και όλη την χώρα την αγκάλιασε η εφιαλτική εικόνα της αβεβαιότητας, ο πανικός και ο φόβος…

Και δε βρέθηκε ακόμη κανένας να εξορκίσει τον «καλικάντζαρο»…



Πηγή: Χάρρυ Κλυνν 02/01/2014



Δεν υπάρχουν σχόλια: