Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στη Συρία παίζουν με το φιτίλι...

Στη Συρία παίζουν με το φιτίλι...  
του Δημήτρη Μυ
Από το Ποντίκι

Μέσω:sibilla

Αν το Ιράν έχει χαρακτηριστεί ως η πυριτιδαποθήκη της οποίας η ανάφλεξη θα τινάξει τον κόσμο ολόκληρο στον αέρα, η Συρία σίγουρα είναι το φιτίλι αυτής της έκρηξης. Ισως μας διαφεύγει—η κυρίαρχη διαχείριση της ειδησιογραφίας φροντίζει για αυτό—αλλά στη Συρία διεξάγεται ήδη ένας Παγκόσμιος Πόλεμος δια αντιπροσώπων (proxy world war).
Από τη μία μεριά έχουμε το στρατόπεδο του... δυτικού κόσμου και της δημοκρατίας, από την άλλη τον άξονα των κακών Ιρανών, Κινέζων, Ρώσων. Οι δυτικοί εξοπλίζουν τους μαχητές της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στη Συρία, οι κακοί στηρίζουν με κάθε μέσο το καθεστώς της Δαμασκού.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η δημοκρατική Δύση, εφοδιάζει με χρήμα, όπλα πληροφορίες και ειδικούς τους αντάρτες στη Συρία οι οποίοι έχουν κατορθώσει με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν προγεφυρώματα έμπρακτης αμφισβήτησης του καθεστώτος.
Από την άλλη πλευρά, το Ιράν και το Πεκίνο με χρήματα και η Μόσχα με χρήματα και οπλικά συστήματα κάνουν κάθε τι δυνατό να στηρίξουν τον Ασαντ.
Ο στόχος όλης αυτής της αντιπαράθεσης είναι προφανώς το Ιράν. Μια ματιά στο χάρτη αρκεί για να δει κανείς ότι η Συρία είναι ακόμη η μόνη χώρα που συνορεύει με το Ιράν και δεν είναι αμερικανικό προτεκτοράτο. Η μόνη χώρα, η οποία δεν φιλοξενεί τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις υπεράσπισης της δημοκρατίας.
Οι Κινέζοι και οι Ρώσοι που υπερασπίζονται τη Συρία για χάρη του Ιράν προφανώς δεν είναι φιλεύσπλαχνοι . Το Ιράν για την Κίνα είναι βασικός του προμηθευτής πετρελαίου. Η Συρία για τη Ρωσία είναι το αγκυροβόλιο του στόλου της στη Μεσόγειο. Τα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται στην περιοχή είναι προφανή…
Δίπλα μας
Όλα αυτά, στα ελληνικά media παίζουν κάπου ανάμεσα στα διλήμματα που έχει ο Ζανιάς αν θα συνεχίσει να προσπαθεί να μας διασώσει ή θα κρατήσει τη θέση του στη τράπεζα. Ωστόσο, η εγγύτητα της χώρας μας με το πεδίο της σύγκρουσης καθώς επίσης και το μέγεθός της θα έπρεπε να είχαν κερδίσει μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας.
Η πτώση, για παράδειγμα ενός τουρκικού αεροσκάφους από πυρά της Συριακής (με ρωσική τεχνολογία εφοδιασμένης) αεράμυνας, μας υπενθυμίζει ότι όλα όσα συμβαίνουν εκεί μας αφορούν άμεσα, καθώς η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Και το αεροπλάνο της είναι το πρώτο συμμαχικό αεροσκάφος που καταρρίπτεται από ρωσικά, πιθανότατα, αντιαεροπορικά που διαθέτει η Δαμασκός.
Υπό αυτήν τη έννοια, το πρόσχημα για ενδεχόμενη ΝΑΤΟική αντίδραση δημιουργείται, καθώς η Τουρκία έχει το δικαίωμα να επικαλεστεί τα σχετικά άρθρα του ΝΑΤΟ περί συνδρομής…
Θα πει κανείς, βέβαια, ότι το τουρκικό αεροσκάφος πετούσε εντός του Συριακού εναέριου χώρου και πως η Αγκυρα υποστηρίζει με κάθε τρόπο τις ομάδες των ανταρτών κατά του Συριακού καθεστώτος. Άρα, δεν είναι σε άμυνα για να ζητήσει τη συμμαχική συνδρομή και ανάμειξη…
Πράγματι, αλλά έχει τη … δυτική δημοκρατία με το μέρος της, και απέναντί της τους… κακούς.
 


"Το Ποντίκι"







Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, που κρύβουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ στην υπηρεσία των αμερικανοσιωνιστών:

Τα προφητικά λόγια του Chavez στον Assad...
Gennady Zyuganov, Γ.Γ. του Κ.Κ.Ρωσίας: Προβοκάτσια των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης η σφαγή στη Houla
Να μην πέσει η Συρία στα νύχια των ιμπεριαλιστών! Διεθνής συμπαράσταση της αριστεράς στον αγώνα του Συριακού Λαού!
Η επικεφαλής των Εξωτερικών σχέσεων της "Αντιπολίτευσης" (αμερικανοσιωνιστών μισθοφόρων) της Συρίας… στη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg!
Οι χασάπηδες της Houla! Τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας... σιωπούν & αποκρύβουν!
Οι τρομοκράτες μισθοφόροι της CIA στη Συρία... σφάζουν τους Χριστιανούς (French Bishop: Syrian Soldiers Face Foreign Fighters, Mercenaries, and Militants)Οι πολιτικοί υπάλληλοι υπηρετούν ξένα συμφέροντα… ο Αρχιεπίσκοπος είναι κι αυτός αόρατος;


ΜΜΕ & “δημοσιογράφοι” ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ! Πως τα “έγκυρα” CNN & BBC παρουσιάζουν τους δολοφονημένους από τους μισθοφόρους της CIA ως θύματα του Συριακού στρατού!
Η σφαγή στη Houla… Οι χασάπηδες μισθοφόροι της Houla…
Έλα να δεις πως "δουλεύει" η “Δημοκρατία” της Δύσης… των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Τουρκίας, των σιωνιστών και των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων
"Suryana" θα εκδικηθούμε!
55 νεκροί - 273 τραυματίες στη Δαμασκό… Aπό τη διπλή βομβιστική επίθεση των τρομοκρατών! Η Συρία να γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών!
Συρία κράτα γερά! Φωτιά κι' ατσάλι στα σκυλιά!
Αντιιμπεριαλιστές που δεν προσκυνάνε τους αμερικανοσιωνιστές!
Ότι γράφαμε τόσο καιρό για τα ξεπουλημένα αμερικανοσιωνιστικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου του Al Jazeera… τώρα πρωτοσέλιδο & στο zougla.gr
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! H Κλίντον ομολογεί: Οι εξεγερμένοι Σύριοι λαμβάνουν βοήθεια από τις ΗΠΑ!
Το AlJazeera στην υπηρεσία των σιωνιστών - AlJazeera reporters in Syria are Terrorist Gangs
Η Κλίντον γυρνάει τα αμερικάνικα αραβικά προτεκτοράτα που προσκύνησαν τους σιωνιστές… και αγωνίζονται για…
Φοράνε οι άραβες ηγέτες το σιωνιστικό kippah; Κι όμως φοράνε!
Το ιμπεριαλιστικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Συρίας θα αποτύχει! (The plan to destabilize syria!)
Αυτή είναι η αλήθεια και ας πονάει πολλούς…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Κι όμως, το “τέρας” των δολοφονιών στη Γαλλία ήταν των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, πέρασε από το Ισραήλ και εργάστηκε για την «Αραβική Άνοιξη» των ΗΠΑ στη Λιβύη & την Συρία…Nα γιατί & το “Aljazeera” συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και εντάχθηκε στο αμερικανοσιωνιστικό μπλοκ… (5 Female Reporters Resign from Aljazeera Media Regarding the lies against Syria)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ! Το σκάνδαλο του CNN στη Συρία αποκαλύπτει τη διεθνή συνομωσία των ΜΜΕ και των αργυρώνητων “δημοσιογράφων”! (Scandal Danny the Zionist CNN Reporter from Homs)
Η μυστική επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στο Ισραήλ - Η συνωμοσία κατά του Αραβικού Κόσμου…ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Αυτά κρύβουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ! Οι “επαναστάτες” για τη “δημοκρατία” στη Συρία…
Καταγγέλλουν το Al Jazeera! Οι αμερικανοσιωνιστές έχουν τώρα και το Al Jazeera… αλλά η Συρία θα γίνει ο τάφος τους!


Τι συμβαίνει στη Συρία;
Hunein Nemer, Γ.Γ. Κ.Κ. Συρίας: “Στη Συρία πίσω από τις αναταραχές υπάρχει δάκτυλο των ΗΠΑ…”
Oι “επαναστάτες” στη Συρία συνεχίζουν τα εγκλήματα! Η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία να γίνει ο τάφος τους!
Η Σφαγή της Hasiba! Οι τρομοκράτες σφάζουν γυναίκες και παιδιά… (Syria: Armed opposition groups committing massacre in Homs)
Τα λυσσασμένα σκυλιά του Κατάρ, των Αμερικάνων και του Ισραήλ…
ΣΥΡΙΑ: Σήμερα το πρωί διπλή τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό (Two Terrorist Attacks Target Damascus)
ΣΥΡΙΑ HOMS: Οι σφαγές των πολιτών που έρχονται στο φώς μετά την απόσυρση των τρομοκρατών από την πόλη
Η Αλήθεια για τη Συρία που κρύβουν τα ΜΜΕ - Ο Μάρτυρας Ελληνορθόδοξος Ιερομόναχος Βασίλειος Nassar (New Martyr Basil - Nassar)…
Οι δυτικοί “ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι” στη Συρία για τη “δημοκρατία”… πράκτορες της MI6 ("Journalist" Paul Conroy is MI6 operative)
Συνελήφθησαν Γάλλοι στρατιώτες που πολεμούν μαζί με τον “Ελεύθερο Στρατό” της Cia & Αλ Κάιντα για να αμερικανοποιήσουν τη Συρία
Η Γαλλία εξοπλίζει τον "Ελεύθερο Συριακό στρατό" με πυραύλους...
Mar’ea Mohammad ένας αληθινός Σύριος Πατριώτης. Κι έχει ο διάολος λεφτά για όλους τους προδότες!
Ότι κρύβουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ & οι δημοσιοκάφροι στην υπηρεσία των αμερικανών και σιωνιστών!
Ιμπεριαλιστικά γουρούνια, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ! Giù le mani dalla Siria! Hands off Syria!
Tα αμερικανοσιωνιστικά γουρούνια επιτέθηκαν στη Συρία, στο Μοναστήρι της Κυράς Saydnaya…
Τι συμβαίνει σ’ αυτή την αριστερά; Γιατί η “Αυγή” συντάσσεται με τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: