Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλη & Δούρου (upd 09/6/12)

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



Η πρώτη δήλωση του Κασιδιάρη

Το παρασκήνιο του ξυλοδαρμού
Η απάντηση της Χρυσής Αυγής & η ανακοίνωση της ΕΣΥΕΑ

Το ψυχογράφημα του Κασιδιάρη από τον Κλεάνθη Γρίβα.


Η Οπλοφορία του Κασιδιάρη μέσα στο studio!!!
Ουσιαστικά & για να αποτραπούν τα χειρότερα, χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια... & ως γνωστό σ αυτές τις περιπτώσεις για τους ασθενείς... αλλού βρέχει! (Α.Σ.)



Η Θέση των πολιτικών κομμάτων μετά το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια της εκπομπής στον ΑΝΤ1


Απόσπασμα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην συνέντευξη τύπου για το συγκεκριμένο γεγονός 

Επιτρέψατέ μου να καταγγείλω εκ μέρους βεβαίως του Κόμματος την γνωστή πια τραμπούκικη επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Η απάντηση στην «Χρυσή Αυγή» δεν μπορεί να είναι ούτε οδόντας αντί οδόντος ούτε κάποια πολιτική ρεβανσισμού. Την απάντηση καταρχήν πρέπει να τη δώσει στις εκλογές ο λαός. Δεν χρεώνουμε βεβαίως αυτούς που ψήφισαν την «Χρυσή Αυγή» με τις ενέργειες και τους προσανατολισμούς του κόμματος αυτού. Ωστόσο πρέπει να το συνειδητοποιήσουν ότι έχουν το όπλο της ψήφου και να οδηγήσουν στο εκλογικό περιθώριο την «Χρυσή Αυγή», γιατί αυτό της αξίζει.

Πάνω απ' όλα όμως, τέτοια ναζιστικά μορφώματα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα καλά οργανωμένο και βαθύτατα πολιτικοποιημένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Λέμε βαθύτατα πολιτικοποιημένο γιατί άλλες είναι οι απαιτήσεις για τον προσανατολισμό του κινήματος σε συνθήκες κρίσης από μια οποιαδήποτε προηγούμενη συνηθισμένη περίοδο που έχουμε ζήσει.

Υπενθυμίζουμε και ένα άλλο πράγμα: Η «Χρυσή Αυγή» είναι πάντα διαθέσιμη στις υπηρεσίες της εργοδοσίας ή του εργοδοτικού συνδικαλισμού και έχει ζητήσει αρκετές φορές να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες προκειμένου να σπάσει την απεργίες, με τραμπουκισμό και να οδηγήσει με όπλο το φόβο και το ξύλο τους εργάτες να εγκαταλείψουν τέτοιες μορφές πάλης.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σκεφτούν ξανά οι εργαζόμενοι γιατί το ΚΚΕ περιέβαλλε με σκεπτικισμό και αμφισβήτηση διάφορα κινήματα τα οποία εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα οποία ανεξάρτητα από τα συνθήματα που είχαν, ήταν κινήματα χωρίς ονοματεπώνυμο. Σε αυτά τα κινήματα, χωρίς βεβαίως να φταίνε αυτοί που προσήλθαν, η «Χρυσή Αυγή» ήταν μια από τις δυνάμεις που έδρασε συστηματικά και προσπάθησε να υποκαταστήσει αυθόρμητα ή γνήσια λαϊκά αιτήματα με τα γνωστά συνθήματα «οι 300 στο Γουδή», «να καεί η βουλή» κλπ όπως ακριβώς τα έλεγαν. Και μάλιστα με το σύνθημα «έξω τα κόμματα», «έξω οι συνδικαλιστικές οργανώσεις». Σε αυτά τα κινήματα χωρίς ονοματεπώνυμο, που μπορεί να έχουν ως ένα βαθμό και έναν αυθόρμητο χαρακτήρα, τέτοιες οργανώσεις προσφέρονται να δράσουν και μπορούν να κάνουν ένα εξαιρετικά επιζήμιο έργο και στην πολιτικοποίηση των εργατικών - λαϊκών μαζών, αλλά κυρίως με την προβοκάτσια και με την υπονομεύση μέχρι και την διάλυση οποιασδήποτε γνήσιας αυθόρμητης διαμαρτυρίας.

Ας ξανασκεφτούν κάποιοι που πολύ εύκολα κατηγορούν το ΚΚΕ όταν εκφράζει την αμφιβολία του για την αποτελεσματικότητα των κινημάτων χωρίς ονοματεπώνυμα.

Λαϊκός σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για πρόκληση από τη Λιάνα Κανέλλη έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, καλώντας τους πολίτες να μελετήσουν καλύτερα το βίντεο της επίθεσης.
Εκφράζοντας την απορία του για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, σημειώνοντας πως το θέμα έγινε Μεσανατολικό, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, υπογράμμισε πως ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματός του προκλήθηκε πρώτος από τη Λιάνα Κανέλλη που του πέταξε τα χαρτιά.
Μάλιστα ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το "Πρώτο Θέμα" κάλεσε άπαντες να μελετήσουν καλύτερα το επίμαχο βίντεο από την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου.

Σημ Α. Σαββόπουλου
Σε γενικές γραμμές αποτροπιασμό σε όλους πλην του λαϊκού συνδέσμου προκάλεσε η επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής στον ΑΝΤ1.
Το περιστατικό καταδίκασαν όλοι ανεξαιρέτως οι εκπρόσωποι των κομμάτων & κάλεσαν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να αναλογιστούν τι έκαναν και τι πραγματικά προσδοκούν.

Σύμφωνα με το  news247.gr

"Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή για την κοινωνία μας, για το πολιτικό σύστημα", τόνισε σε δηλώσεις του στην εκπομπή ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, και ζήτησε από το λαό να ξαναστείλει τη Χρυσή Αυγή στη λήθη της. Πρόσθεσε πως "όλα αυτά τα φασιστοειδή τα οποία προσβάλλουν την κοινωνία μας".

Οξύτατη ήταν και η αντίδραση της εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά...

"Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός «κύριος», εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι.

Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κα Κανέλλη και στην κα Δούρου. Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής".

"Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η... Τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των Ναζί!", έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση Κασιδιάρη.

"Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και θα θέσουμε και το θέμα στη διακομματική επιτροπή", αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

"Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο", δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: "Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη βουλή οι μπράβοι ναζιστές"

Στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλλης, ο οποίος έκανε λόγο για άνανδρους τραμπούκους.

"Το σημερινό να μετατραπεί σε "έξω η Χρυσή Αυγή από τη Βουλή", ο λαός έχει ένα όπλο, πρέπει να το χρησιμοποιήσει, αυτά δεν λύνονται με τα "τους καλούμε, δεν τους καλούμε". Δεν χρεώνουμε σε αυτούς που ψήφισαν Χρυσή Αυγή τους προσανατολισμούς του κόμματος αυτού, απλώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν το όπλο της ψήφου και να το χρησιμοποιήσουν για να οδηγήσουν στο περιθώριο την Χρυσή Αυγή", είπε.

Τόνισε ότι ο λαός πρέπει να ξανασκεφθεί και για όλα εκείνα τα "κινήματα, "χωρίς όνομα"", αλλά και για τη στάση τού ΚΚΕ απέναντι σε αυτά.

"Είναι αλήθεια, ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ωριμάσουν στις συνειδήσεις οι θέσεις του ΚΚΕ, που δεν προτάσσει τα "εύκολα"» είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι "πρέπει όμως ο λαός να σκεφθεί για τη στάση τού ΚΚΕ που όταν λέει "ναι", λέει "ναι", και όταν λέει "όχι", λέει "όχι"".

"Την απάντηση πριν από όλα πρέπει να τη δώσει στις εκλογές ο ελληνικός λαός. Με ένα ισχυρό κίνημα οι "Κασιδιάρηδες" και οι άλλοι θα είναι ένα γραφικό περιθώριο", υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. 

κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη σε δήλωση για το θλιβερό περιστατικό κάνοντας λόγο για "κομματική συμμορία".

"Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτές οι φασιστικές πράξεις δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο.

Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα" δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Για περισσότερα κλικ εδώ


Η Ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη για τα γεγονότα της Πέμπτης

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είχαν σκηνοθετηθεί με μοναδικό στόχο την πρόκληση μίας ακραίας εκ μέρους μου αντίδρασης. Λυπούμαι προσωπικώς που - χωρίς τη θέλησή μου - ενεπλάκην σε μία υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που... βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά την Χρυσή Αυγή.

Με εξέπληξε η άμεση ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών σε τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και η μαζική κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, την πολυτέλεια παρέμβασης των οποίων καθημερινώς στερούνται οι Έλληνες πολίτες. Δεν με εξέπληξε η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών, οι οποίοι δε δίστασαν να απαιτήσουν και να προαναγγείλουν την όποια δίωξή μου, πριν ακόμα αυτή αποφασισθεί από τα αρμόδια όργανα.
Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραμένει νηφάλια, μακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες. Επέλεξα να παραμείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον Εισαγγελέα. Θα μεταβώ άμεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να μηνύσω  τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόμων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος μου το τελευταίο διήμερο.
Υπεράνω όλων όμως επαφίεμαι στην αδιάψευστη κρίση του Ελληνικού Λαού. Ενός λαού, που αδιαφορώντας για τη βρόμικη προπαγάνδα ολόκληρου του Συστήματος, στέκεται πλέον ακόμα πιο μαζικά στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής.

Ηλίας Κασιδιάρης
Πηγή:taxalia

Οι δηλώσεις του Ηλία Παναγιώταρου




Αν & στο δια ταύτα...
Helene, we got a problem! 
Απόσπασμα από το άρθρο του Σωτήριου Καλαμίτση, Δικηγόρου

O κατά Μιχαλολιάκο, «Αρεοπαγίτης» κ. Αντώνιος Δελατόλας, μετέχων στο panel του Antenna, παρέστη μάρτυς του σημερινού επεισοδίου που εκτυλίχθηκε μεταξύ δύο «δημοκρατικών και προοδευτικών» θήλεων βουλευτών αφ’ ενός και ενός νταβραντισμένου «νεοναζί» άρρενος βουλευτού αφ’ ετέρου.

Τί να πρωτοθαυμάσει κανείς από το επεισόδιο; Την εριστικότητα της κ. Δούρου, η οποία δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια... συμπεριφορά, τον τσαμπουκά τής κ. Κανέλλη, η οποία μάς έχει συνηθίσει σε τέτοια συμπεριφορά, ή την υπερχειλή τεστοστερόνη του κ. Κασιδιάρη, την οποία έχουμε ψιλογνωρίσει; Τα θαυμάσαμε όλα και εξακολουθούμε να ασχολούμεθα, δυστυχώς, με αυτά....

...Θα σταθώ σε μία λεπτομέρεια. Ο δημοσιογράφος κ. Δελατόλας τηλεφώνησε σε κάποιο πρόσωπο λέγοντας «Ελένη, έχουμε πρόβλημα!». Τόσο απλά, όπως ο τελευταίος έλληνας πολίτης θα καλούσε την Αστυνομία για να τον σώσει από ένα ληστή. Όπως ο τελευταίος απλός Έλληνας πολίτης ή δικηγόρος θα περίμενε επί ώρες στην ουρά για να τον δει ο εισαγγελέας ακροάσεων και ν’ ακούσει το παράπονό του. Τόσο απλά ζήτησε βοήθεια ο κ. Δελατόλας από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να επιληφθεί ενός εγκλήματος καθοσιώσεως, το οποίο μόλις είχε διαπραχθεί εντός του σεπτού Τηλεοπτικού Ναού της περιοχής Αμαρουσίου, και απειλούσε την Ελληνική Δημοκρατία με κατάρρευση. Τόσο τραγικού που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του κατεδαφιστή/θεματοφύλακα Γεωργίου Α. Παπανδρέου....

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Σωτήριου Καλαμίτση από την Πηγή:taxalia

Όμως... υπάρχουν & διαβαθμίσεις ως προς την συμπεριφορά των εμπλεκομένων, ως προς την εριστικότητα, τον τσαμπουκά, & πιο ακραία ως προς την συμπεριφορά του Τατσόπουλου. Ο τελευταίος βέβαια μέχρι εκεί δεν έφτασε, ενδεχομένως ακόμη ή ενδεχομένως επειδή αρέσκεται να "παίζει" στα άκρα... το "ομιλείν επικινδύνως". Δίκοπο μαχαίρι, "σύντροφε";
Σοβαρευόμενοι περισσότερο, εν τέλει ας αναλογιστούμε ότι με τέτοια ακραία παιχνίδια οι αυριανοί εκλεγμένοι μας θα αντιμετωπίσουν & ακραίες καταστάσεις μεθαύριο συνομιλώντας με αντίστοιχους ξένους ηγέτες. Απλά εκείνες τις κρίσιμες στιγμές μέσα στο παιχνίδι θα παίζουν καλλίτερα οι αποδεδειγμένα ιστορικά - χρονικά συγκρατημένοι  
& χωρίς δικαστικές εκκρεμότητες! 

Προσέχτε ποιους ψηφίζετε πατριώτες, γιατί...
"όποιος νύχτα περπατεί, λάκους & σκατά πατεί"

Άλκης Σαββόπουλος 

********
         Εξαφανίσθητου!
            Του συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη
      
Η γελοιότητα του κοινωνικού επιβήτορα φαίνεται πάντοτε αμέσως μετά την αναίσχυντη  συμπεριφορά του.
Διότι ο κοινωνικός επιβήτορας πάντοτε είναι αναίσχυντος και πάντοτε ακολούθως κότα.
Γεμάτη η Ελλάδα από τέτοια γελοία υποκείμενα.
Παλικαράκια της πορδής, αποτελέσματα αιμομικτικών συνευρέσεων “καθαρών φυλών”, πάσχοντα όλα από κόμπλεξ μικροφαλλίας, αμόρφωτα κουτσούρια συν τοις άλλοις, έχουν την τρίχα σηκωμένη για καβγά και εξύβριση. Άμα είναι μαζί με το υπόλοιπο κοτέτσι, κάνουνε τα πετεινάρια. Αλλά άμα είναι μοναχοί, φέρονται ως αυτό που πραγματικά είναι: Κότες.
Χτυπούν κι εξαφανίζονται για να μην υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους. Η κουτσουλιά φεύγει ανεξέλεγκτα από τον πρωκτό τους ακόμα και την ώρα της αποκοτιάς τους. Χτυπούν με το μυαλό στο λάκισμα.
Ούτε τσίπα, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε περηφάνια. Δεν περιμένει κανείς από έναν ψευτοπαλικαρά να παραμείνει στητός στη θέση του και να πει, ναι, το έκανα διότι αυτό πίστευα, διότι αυτό με εξέφραζε, διότι έτσι ένιωθα και διότι θα το ξανακάνω άμα ξαναβρεθώ σε τέτοια κατάσταση. Δεν περιμένει κανείς από τέτοιους γελοίους τύπους να υποστηρίξουν τις επιλογές και τις συμπεριφορές τους. Διότι ο καθένας στέκεται στο ύψος του. Κι οι κότες στο δικό τους.       

μέσω:ellinofreneia

********

 Είσαι εσύ ηλίθιε...
Του Θύμιου Κ


Η ηλιθιότητα ξεχειλίζει από παντού. Στην πιο κρίσιμη εποχή της χώρας και των ζωών μας, η βλακεία πολλών, αισθάνομαι ότι φρενάρει την τελευταία δυνατότητα να είσαι ψύχραιμος. Η αμηχανία που προκαλεί η «λειτουργία» του ανθρώπινου εγκεφάλου, κάνει τα οικονομικά προβλήματα, την γενική ανασφάλεια, την ατομική αγωνία για την επιβίωση να μοιάζουν τείχος από αλουμινόχαρτο.

Αφορμή η φασιστική επίθεση του Η. Κασιδιάρη κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλη, χτες στο πρωινό του Γ. Παπαδάκη. Η ερώτηση που έθεταν αρκετοί ακροατές, αναγνώστες και άλλοι, με απομόνωνε από την λογική:...
«Ποιος άρχισε πρώτος». Σαν να επρόκειτο για δύο ζωηρά παιδάκια του νηπιαγωγείου, που αρπάχτηκαν για το αρκουδάκι τους, γνωρίζοντας όλοι εμείς οι ενήλικες ότι σε λίγο θα το έχουν ξεχάσει, ή στην χειρότερη με μια αυστηρή επίπληξη θα ηρεμήσουν και τα δυο. Συγγνώμη αλλά εδώ δεν τσακώθηκαν δυο. Επιτέθηκε ο ένας σε δύο. Δεν ήταν καβγάς δύο μερών, ήταν επίθεση του ενός μέρους στο άλλο, με εκρηκτικό και βίαιο τρόπο. Επίσης δεν ήταν ένας συνηθισμένος καυγάς, μεταξύ βουλευτών. Ήταν μια φασιστική επίθεση κατά εκπροσώπων της Αριστεράς. Ήταν μια κολοσσιαία πολιτική πράξη. Και μάλιστα πολιτική πράξη βίας. Ξεκίνησε από έναν, με βεβαρημένο κακό ιδεολογικό παρελθόν και παρόν και στράφηκε κατά εκπροσώπων ενός χώρου με βαρύ παρελθόν και μέλλον…

Η προσέγγιση του θέματος μόνο από την πλευρά του καυγά, είναι εντελώς απολιτική, επιφανειακή και κατά τη γνώμη μου ηλίθια. Πολλοί μου λένε δεν είναι ηλίθιος ο κόσμος, δεν φταίει που σκέφτεται αποιδεολογικοποιημένα, δεν έχει εμπειρία. Τρίχες κατσαρές. Όποιος σκέφτεται έτσι είναι ηλίθιος. Όποιος μετά από 5 χρόνια ΝΔ στην κυβέρνηση, 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, όποιος μετά από 2,5 χρόνια μνημονίων, μεσοπρόθεσμών και όλων όσων έχουν γίνει στην χώρα, δεν μπορεί να κάνει δυο συνδυασμένες σκέψεις, να δει τι κρύβεται κάτω από ένα εξόφθαλμο γεγονός, ζει στο συννεφάκι της μαλακίας του και επιμένω είναι ηλίθιος. Αρκετά το κανάκεμα στον ανυποψίαστο λαό. Αρκετή ανοχή έχουμε δείξει σε εγκληματικές επιλογές του, στην ωφελιμιστική λογική, στην κακογουστιά του, στην ακούραστη διάθεσή του για υποταγή, στο κιτσαριό του και στο λάστιχο που έχει για συνείδηση.

Όποιος δεν ξέρει τι είναι φασισμός είναι ηλίθιος. Όποιος συνεχίζει να παγιδεύεται, όποιος γοητεύεται από παραπλανητικά λόγια, όποιος δεν βλέπει ποιος είναι ο συγκαλυμμένος φασίστας, ποιο μέσο ενημέρωσης και με ποιόν τρόπο προβάλει και ωραιοποιεί τον φασισμό. Όποιος έχει ακόμη άγνοια ή συγκεχυμένη εικόνα για θέματα που αιματοκύλησαν τις προηγούμενες γενιές, είναι ηλίθιος και επικίνδυνος. Είναι επικίνδυνος για όλους εμάς αλλά κυρίως για τον εαυτό του, διότι θα είναι από τους πρώτους που θα γίνουν κιμάς σε κάποιο ξεκαθάρισμα φυλής, έθνους, θρησκείας, αίματος κλπ. (άλλωστε είναι ήδη κιμάς στο οικονομικό ξεκαθάρισμα που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 2 χρόνια).

Έχω άποψη για αρκετά θέματα, την οποία τσεκάρω, ελέγχω, προβοκάρω μόνος μου ή με άλλους, καθημερινά. Δεν λέω ότι όσα πιστεύω σήμερα θα αποδειχτούν σωστά αύριο. Θεωρώ βλακώδες όμως να παίξω μπουνιές με αυτόν που έχει διαφορετική. Το ακριβώς αντίθετο. Τρελαίνομαι να συζητώ, να διαφωνώ να πωρώνομαι, πάνω σε μια βάση. Αυτή των επιχειρημάτων, ή ακόμη και των επιθυμιών, ή ακόμη και των λειψών δεδομένων. Ακόμη και των ψευδαισθήσεων. Ακόμη και εμπαθειών. Όχι όμως χουλιγκάνικων αντιλήψεων και πρακτικών. Και αυτό το απεχθάνομαι επειδή είναι πολύ εύκολο, άρα προβλέψιμο, άρα περιττό. Προσωπικώς δεν βρίσκω καμία γοητεία να μιλώ με έναν δίμετρο τσιμεντόλιθο.

ΥΓ. Φανταστείτε πως νιώθω, όταν ακούω απόψεις όπως:
1. Ο Σαμαράς έχει την δυνατότητα να πείσει τους Ευρωπαίους.
2. Ο ΓΑΠ έκανε ότι μπορούσε για να μην χρεοκοπήσουμε.
3. Ο Άκης να επιστρέψει τα κλεμμένα για να ανέβουν οι μισθοί μας.
4. Μας ψεκάζουν.
5. Η Χρυσή Αυγή είναι κατά του συστήματος.
6. Χωρίς ανάπτυξη δεν θα βγούμε από το τούνελ...

μέσω:greki

********
Κασιδιάρικα κι επώδυνα


"Η επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε υποψηφίους άλλων κομμάτων είναι απαράδεκτη, προκλητική και οφείλει να προβληματίσει όλους μας για το πού πάει ο τόπος και η Ελληνική Δημοκρατία. Οι προπηλακισμοί, οι φραστικές και φυσικές επιθέσεις εναντίον δημοσίων προσώπων από ακραία αριστερά και ακροδεξιά στοιχεία νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και σε ορισμένες περιπτώσεις ενθαρρύνθηκαν από Μέσα Ενημέρωσης. Από την ώρα που όλες αυτές οι ενέργειες έμειναν ατιμώρητες, όπως συνέβη στην περίπτωση του βουλευτή κ. Χατζηδάκη, η φραστική βία και ο προπηλακισμός έγιναν η ρουτίνα και βοήθησαν στην ενίσχυση των πολιτικών άκρων. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ασφαλώς σε αυτήν την κατεύθυνση η ιδιωτική τηλεόραση, η οποία, τυφλωμένη από το κυνήγι της τηλεθέασης, έφερε στο πολιτικό προσκήνιο γραφικές ή παρανοϊκές προσωπικότητες και βασίσθηκε στη συνταγή των τηλεκαβγάδων χωρίς όρους ή όρια. Η χθεσινή απαράδεκτη συμπεριφορά του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής ήταν, συνεπώς, ένα προβλεπτό σημείο σε ένα μακρύ και ολισθηρό κατήφορο προς την ανεξέλεγκτη βία και το ξεκαθάρισμα πολιτικών και άλλων λογαριασμών με κάθε μέσο. Αυτός ο καταστροφικός κατήφορος ή θα σταματήσει άμεσα με την επιβολή του νόμου ή θα έχει απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τη Δημοκρατία, τη συνοχή της κοινωνίας και την ίδια την υπόσταση του ελληνικού κράτους."

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί το κύριο άρθρο της σημερινής "Καθημερινής". Πρόκειται για ένα κείμενο γραμμένο με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποσπάσει την συγκατάβαση και τα ευνοϊκά σχόλια του μέσου μη υποψιασμένου πολίτη και του μέσου φιλήσυχου οικογενειάρχη. Όμως, στην βάση του, πρόκειται για ένα πρόστυχο κείμενο. Και εξηγούμαι:

1) Το "πού πάει ο τόπος και η Ελληνική Δημοκρατία" (προσέξτε ότι δεν μιλάμε γενικά για την δημοκρατία, έτσι;) δεν περιμέναμε την συμπεριφορά τού Κασιδιάρη για να το καταλάβουμε. Το έχουμε εδώ και χρόνια πάρει χαμπάρι (και, μάλιστα, πολύ καθαρά) από το πώς η αστική εξουσία γράφει στα παπάρια της τον απλό πολίτη, φροντίζοντας για τα συμφέροντα των ολίγων κι από το πώς το αστικό καπιταλιστικό σύστημα κόβει και ράβει την έννοια της Δημοκρατίας στα μέτρα του, δημιουργώντας την δική του "δημοκρατία". Και για να τελειώνουμε: όπως δεν φτιάχνει μόνο η νύφη στραβά ψωμιά, έτσι δεν φταίει μόνο η Χρυσή Αυγή για την κατάντια τής δημοκρατίας ΤΟΥΣ.

2) Προσέξτε με πόσο έντεχνο τρόπο ο συντάκτης τού κειμένου βάζει όλα τα αβγά στο ίδιο καλάθι. Οι σφαλιάρες τού Κασιδιάρη εξομοιώνονται ευθέως μεν με την ανώνυμη καταμουτσουνιά που έφαγε ο Χατζηδάκης, εμμέσως δε με τα γιαούρτια τού Πάγκαλου, με τα φάσκελα της "πλατείας" και με τα μπινελίκια προς όλους εκείνους τους καραγκιόζηδες που είχαν (και έχουν) το θράσος να υποστηρίζουν ότι είχαν πατριωτικό καθήκον να ψηφίσουν τα μνημόνια για το καλό τού τόπου. Συνεπώς, καλέ μου αναγνώστη τής "Καθημερινής", αν διαφωνείς με την ενέργεια του Κασιδιάρη, πάψε να βρίζεις τους πολιτικούς γιατί γίνεσαι ένα με δαύτον.

3) Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, στην εμφάνιση και στο θέριεμα τέτοιων "κασιδιάρικων" φαινομένων έχει μεγάλη ευθύνη και "η ιδιωτική τηλεόραση, η οποία, τυφλωμένη από το κυνήγι της τηλεθέασης"κλπ. Συμφωνώ απολύτως. Συμφωνώ αλλά αισθάνομαι ότι ο αρθρογράφος με φτύνει κατάμουτρα, καθώς σκέφτομαι ότι η "Καθημερινή" και ο "Σκάι" αποτελούν το "κίτρινο" και το "καφέ" τού ίδιου λερωμένου σώβρακου.

4) Το σημαντικώτερο σε τούτο το άρθρο είναι η προσπάθεια ταύτισης των "πολιτικών άκρων" και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται κοινή αναφορά σε "ακραία αριστερά και ακροδεξιά στοιχεία". Μπορεί αυτές οι εκφράσεις να φαίνονται ανώδυνες αλλά, αν προσμετρήσουμε την επιμονή των αστών δημοσιογράφων για ταύτιση φασισμού-κομμουνισμού (σύμφωνα με την πάγια πολιτική τής Ευρωπαϊκής Ένωσης), δεν υπάρχει τίποτε ανώδυνο. Εμφανώς, ο αρθρογράφος καταδικάζει τον φασιστικό τραμπουκισμό αλλά υπογείως επιχειρεί ύπουλο πλήγμα και κατά του κομμουνισμού, εφ' όσον για τον "σύγρονο δημοκράτη ευρωπαίο" ο κομμουνισμός πρέπει να συνιστά "άκρο" και "εκτροπή από την νομιμότητα".

5) Σημειώστε τον "κώδωνα κινδύνου" περί "ανεξέλεγκτης βίας". Αλήθεια, τί παναπεί "ανεξέλεγκτη" βία και ποιό είναι το αντίθετό της; Η "ελεγχόμενη" βία; Κι αν ναι, ελεγχόμενη από ποιόν; Θα μου πείτε ότι πρόκειται για μαλακία "εν τη ρύμη τού λόγου". Θα απαντήσω ότι "γλώττα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει". Προφανώς, ο "δημοκράτης" αρθρογράφος νοσταλγεί τα ωραία χρόνια των "φιλοξενιών" στα ασφαλίτικα κρατητήρια και των "διακοπών" στα ξερονήσια, αλλά... "ας όψεται η φυματίωση", που έλεγε κι ο μεγάλος Κατσαντώνης.

6) Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι τι εννοεί ο αρθρογράφος όταν επικαλείται την επιβολή τού νόμου. Το να συλλάβει τον Κασιδιάρη λόγω χειροδικίας, πάει καλά. Αλλά τί άλλο να κάνει ο νόμος; Να θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή (ενδεχομένως δε και το ΚΚΕ, ως το άλλο άκρο); Ή, μήπως, να απαγορεύσει σε κάποιους (έστω φασίστες) να πιστεύουν ό,τι γουστάρουν να πιστεύουν; Μα, δεν είναι αντιδημοκρατικά αυτά τα πράγματα; Από πότε η Δημοκρατία απαγορεύει την ελεύθερη σκέψη και κατευθύνει τα "πιστεύω" οποιουδήποτε ανθρώπου; Και για να τελειώνουμε, την σωστή τοποθέτηση την έκανε χτες βράδυ η Λιάνα, λέγοντας ότι η καταδίκη αυτών των φαινομένων δεν γίνεται ούτε με προσωπικές μηνύσεις ούτε με παρέμβαση του νόμου αλλά με λαϊκή ετυμηγορία. Τόσο απλά.

ΥΓ: Σήμερα απέφυγα οποιαδήποτε αναφορά στον ΣυΡιζΑ. Εσκεμμένα. Θέλω να περάσω ένα ήρεμο σαββατοκύριακο. Έρρωσθε!









********


Ποιοι ωφελήθηκαν από τη διατεταγμένη «αλητεία» του Κασιδιάρη;

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι τα εγκλήματα δεν συμψηφίζονται… 
Κάποιοι επιχειρούν, δολίως και σκοπίμως, να συμψηφίσουν τις ναζιστικές πρακτικές της παρακρατικής Χρυσής Αυγής, και τον ψυχωτικό γκανγκστερισμό του Κασιδιάρη, με τα εγκλήματα της καθεστωτικής, νεοταξικής θηριωδίας και του νέου δωσιλογισμού: Των κομμάτων, των ΜΜΕ και λοιπών νεοταξικών ιερατείων. 
Μάλιστα υπάρχουν και μερικοί του «πολιτικού υπόκοσμου» ή και κάποιοι άλλοι τυφλωμένοι από τον αντικομουνισμό,
που χαρακτηρίζουν το γεγονός «μεμονωμένο» και «ατυχές», και εμμέσως πλην σαφώς, χειροκροτούν τον Κασιδιάρη, δίνοντάς του μάλιστα και «επαναστατικά» ένσημα, επειδή «κτύπησε» την «αυθάδεια» της Κανέλλη και το ψεύδος των ΜΜΕ και του καθεστώτος. 

Προτάσσουν, δηλαδή, το έγκλημα και το ψεύδος των κατεστημένων κομματικών και προπαγανδιστικών ιερατείων για να αποκόψουν, ανεξαρτητοποιήσουν και να συμψηφίσουν το έγκλημα ενός ναζιστικού βυθοκορύματος. Και το χειρότερο να δώσουν και «αντικαθεστωτικά» ένσημα στις δολοφονικές πρακτικές μιας παρακρατικής συμμορίας… 

Η υποκρισία όλων αυτών των λογιστικών, συμψηφιστικών τεχνασμάτων αποκαλύπτεται από τη στάση τους απέναντι στα εγκλήματα παρακρατικών και δολοφονικών συμμοριών άλλου χρώματος, του «κόκκινου» χρώματος: Των δολοφονικών «επαναστατικών» οργανώσεων τύπου «17Ν», «Σέχτας» και CIA… 

Εδώ, πολύ ορθά, στιγματίζουν αυτές τις οργανώσεις σαν συμμορίες δολοφονικές, σαν φασιστικές πρακτικές, σαν προβοκατόρικα κατασκευάσματα του κράτους και παρακράτους, σαν «ένοπλα αποσπάσματα» τρομοκρατικής προβοκάτσιας κ.λπ… 

Και αυτές οι τρομοκρατικές συμμορίες του μίσους και του αίματος «αντικαθεστωτικά» μιλάνε και μάλιστα πολύ πιο τεκμηριωμένα και «επαναστατικά» από τον υστερικό, αντικομουνιστικό πρωτογονισμό της Χρυσής Αυγής. 

Οι «λογιστές», όμως, των «συμψηφισμών» εδώ αλλάζουν κριτήρια και επιχειρούν, εναγωνίως, ΟΧΙ μόνο να εξωραΐσουν την ναζιστική αλητεία του Κασιδιάρη και της Χρυσής Αυγής, αλλά και να την δικαιώσουν πολιτικά, σαν μια πράξη ενάντια στα σάπια κόμματα, στα ΜΜΕ και στο καθεστώς γενικότερα. 

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν, ανάλογα με το «χρώμα» της εγκληματικής συμμορίας και τον πολιτικό «υπόκοσμο» στον οποίο ανήκουμε ή είμαστε θιασώτες… 

Το μίσος για το καθεστώς, τα κόμματά του και τα προπαγανδιστικά του ιερατεία (ΜΜΕ) δεν πρέπει να μας τυφλώνει και να εξωραΐζουμε, είτε να δικαιώνουμε, τα εγκλήματα των παρακρατικών συμμοριών, οποιουδήποτε χρώματος (φαιού, μαύρου ή κόκκινου), συμμορίες που αποτελούν τα κόπρανα αυτού του ίδιου του καθεστώτος και μάλιστα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και επιδοτούμενα «όργανα» του παρακράτους… 

Τα εγκλήματα του ελαύνοντος νεοταξικού φασισμού δεν μπορεί να λειτουργούν συμψηφιστικά, δικαιώνοντας έτσι, τα εγκλήματα των «κοπράνων» και των αποβρασμάτων αυτού του ίδιου νεοταξικού φασισμού. 

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι, βεβαίως, κάποια νέα φασιστική απειλεί, σήμερα ζούμε το φασισμό της πλανητικής Νέας Τάξης, ωστόσο η Χρυσή Αυγή είναι τα ναζιστικά απομεινάρια τα οποία αποτελούν ένα «δίκτυο» των τρομοκρατικών συμμοριών του νεοταξικού φασισμού: Είναι κλάδος του παρακράτους, το ίδιο όπως και οι τρομοκρατικές συμμορίες των «επαναστατικών» οργανώσεων και πολλών επιδοτούμενων «αντιρατσιστών»… 

Ο φασισμός οργανώνει τα αποθέματα της αγριότητας και κτηνωδίας που δεν μπορεί να «χωνέψει» το σύστημά του. 

Αυτά τα αποθέματα της αγριότητας, του μίσους και του αίματος που δεν μπορεί να τα χωνέψει η Νέα Τάξη που η ίδια τα παράγει, τα οργανώσει σε πολυπλόκαμα δίκτυα συμμοριών και παρακρατικών οργανώσεων: Ένας τέτοιος πολιτικός υπόκοσμος είναι και η Χρυσή Αυγή… 

Όσοι, συνεπώς, επιχειρούν να δικαιώσουν τα εγκλήματα της παρακρατικής αυτής συμμορίας, προτάσσοντας τα εγκλήματα της εξουσίας, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δολοφονούν την πραγματικότητα και τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ: Την παρακρατική εξάρτηση της Χρυσής Αυγής, το γεγονός ότι αποτελεί το τρομοκρατικό και αιμοχαρές «εξάρτημα» του νεοταξικού φασισμού. 

Όπως έχουμε αναλύσει πολλές φορές η Χρυσή Αυγή αποτελεί το ακραίο και πλέον μοχθηρό κατασκεύασμα της καθεστωτικής κοπριάς:κοπριά αίματος και τυφλού μίσους, ακριβώς η ίδια με αυτήν των κουκουλοφόρων προβοκατόρων… 

Διαβάστε εδώ: 

Ο τραμπουκισμός του Κασιδιάρη είναι ενταγμένος μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της ναζιστικής υστερίας των «κατακαθιών» του καθεστώτος. Είναι μια λυσσώδη «αλητεία» προβοκατόρικη: Μια προβοκάτσια που μόνο το καθεστώς, τα κόμματά του και τους πολύχρωμους ιδεολογικούς και πολιτικούς ροπαλοφόρους του ενισχύει. 

Το καθεστώς, τα κόμματα, καθώς και την υποκρισία και το ψεύδος τους, τροφοδότησε και ενίσχυσε η θρασύτατη και άνανδρη «αλητεία» του Κασιδιάρη. 

Ανέμισαν όλοι το φρικαλέο «σκιάχτρο» για να «ξεπλύνουν» το δικό τους ψεύδος, το δικό τους δωσιλογισμό και να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό. 

Ύψιστες υπηρεσίες τους προσέφερε ο Κασιδιάρης, τόσο καραμπινάτες που δικαιολογημένα να σκεφτεί κανείς τούτο: Ότι όλο αυτό το τηλεοπτικό σώου της γκανγκστερικής θηριωδίας ήταν ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ και ΣΤΗΜΕΝΟ, μια πρόβα για τις αυριανές αιματηρές προβοκάτσιες… 
Γιατί, τέτοιες θα υπάρξουν με «εκτελεστικά όργανα»: Χρυσές Αυγές, κουκουλοφόρους και άλλους του παρακρατικού οχετού… 

Πράξεις σαν και αυτές του Κασιδιάρη είναι βούτυρο στο ψωμί του καθεστώτος, το άλλοθι και το τεκμήριο για να θωρακιστεί πιο δικτατορικά και τρομοκρατικά. 

Για να χύσει το δηλητήριό του εναντίον των αυθόρμητων εκρήξεων της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, συνδέοντας κάθε εκδήλωση της λαϊκής αγανάκτησης με τη Χρυσή Αυγή… 

Ήδη άρχισαν οι μανδαρίνοι του καθεστώτος, των κομμάτων και των ΜΜΕ να προβοκάρουν, να στιγματίζουν και να συκοφαντούν κάθε βίαιη λαϊκή εκδήλωση, ακόμα και τα γιαουρτάκια, και να τα συνδέουν με την Χρυσή Αυγή: Με αυτό το παρακρατικό παράρτημα του καθεστώτος… 

Μόνο οι τυφλοί ή οι προβοκατόρικες «σέχτες» δεν μπορούν να διακρίνουν το ρόλο της Χρυσής Αυγής…




Δεν υπάρχουν σχόλια: