Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η επικινδυνότητα της υλοτομίας

Δασικοί υπάλληλοι δέχονται απειλές από λαθροϋλοτόμους 
photo μέσω defencenet
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο defencenet ήρθε στο προσκήνιο θέμα παράνομης υλοτομίας σε δάση της Αχαΐας και κυρίως σε αυτό της Στροφυλιάς, (θεωρείται προστατευόμενο σύμφωνα με τη Διεθνή Συνθήκη Ραμσάρ).

Με αφορμή την παρέμβαση της αστυνομίας που ζήτησε το δασαρχείο, καθώς όπως καταγγέλλεται δασικοί υπάλληλοι δέχονται απειλές από λαθροϋλοτόμους δημιουργείται εύλογα ερώτημα: Απαιτείται πτυχίο δημοτικού για να συνειδητοποιείσει κάποιος το τι μέλλει γενέσθαι, με τους  άνεργους ή μη οικογενειάρχες που θα κλειθούν να ζεστάνουν για λόγους βιοσιμώτητας από το ψύχος τις οικογένειές τους; (αναλογιστείται & τους φόρους που καλούμαστε να πληρώσουμε, πέρα από αυτούς των καυσίμων... κάθε μήνα!)
Ειλικρινά πιστεύουν ότι μπορεί να επιτηρηθεί το δάσος από τα κατά τόπους δασαρχεία όταν η ανάγκη ωθεί ολόκληρη την επαρχία να μπεί στο δάσος; Και σίγουρα φέτος δεν είδαμε τίποτα ακόμη...

Σκέφτεστε ακόμη ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί - υποκινητές τέτοιων πράξεων; 

Τι περιμένετε να γίνει; 
Την περασμένη χρονιά πληρώθηκαν μέσω του πετρελαίου για 2500 λίτρα περί τα 2000.00 ευρώ φόροι! Φέτος τα 2000,00 ευρώ επί 0,40+ περίπου που θα είναι ή προσαύξηση λόγω δήθεν εξίσωσης με του κίνησης για λόγους φοροδιαφυγής (συνεχίζετε να μας δουλεύετε κανονικά) θα είναι 2000*0,40=800,00 ευρώ επιπλέον φόρος*!

Προσανατολίζομαι με τα όσα συμβαίνουν ότι δεν τους υπερτερεί η αφέλεια παρά η αδιαφορία**!!!



*"Η διατήρηση των φόρων στα σημερινά επίπεδα θα έχει στο μέλλον, επιπτώσεις στις επενδύσεις στις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες και στην αγορά πετρελαίου εν γένει" (= βασιλιάς Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα )
**Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα του ksipnistere 4 ημέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τη νέα τιμή, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ακόμη την υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιστρέφεται ο επιπλέον φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης σε ειδικές κατηγορίες νοικοκυριών οι οποίες πληρούν εισοδηματικά, γεωγραφικά και περιουσιακά κριτήρια.. Ακόμη δεν είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για την επιστροφή του φόρου με βάση τα τιμολόγια αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: