Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Hotdoc cd Lagarde!




Tα ονόματα της «λίστας Lagarde».


Το περιοδικό HOT DOC έφερε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της περιβόητης λίστας Lagarde  που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περιέχει 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. 


Δηλαδή τη λίστα η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια φερόταν να γυρίζει από συρτάρι σε συρτάρι και από υπουργό σε υπουργό.

Στη λίστα που ήρθε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνονται τα ονόματα των καταθετών, αλλά (σωστά)  όχι & τα ποσά του εκάστοτε λογαριασμού, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται οι ιδιότητες των δικαιούχων. 

Εκείνο που δεν είναι σαφές είναι κατά πόσον το περιεχόμενο της λίστας, προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη λίστα, η οποία αφορά καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στη συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα, δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση αυτομάτως ύποπτοι φοροδιαφυγής, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι πασίγνωστοι επιχειρηματίες της χώρας οι οποίοι μπορούν νομίμως να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό.

Άλλωστε πολλοί εξ΄ αυτών των λογαριασμών εμπεριέχουν πολύ μικρά ποσά (ακόμα και φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό) ανάξια φορολογικής αναζήτησης.


Μέσω:sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια: