Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κλείνει η λαϊκή τράπεζα Κύπρου;





Φήμες για 
οριστικό κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας!






Με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, δημιουργείται μία νέα «καλή» Τράπεζα και έτσι ξαλαφρώνουν από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς, η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου.

Δεσμεύονται επίσης 2,8 δισ. από ταμεία πρόνοιας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών. Το σχέδιο αυτό φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη και την τρόικα, η οποία δεσμεύεται ότι θα στηρίξει το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα μέσω του ELA. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η οδυνηρότατη πρόταση για «κούρεμα» 10%.

Παρόλα αυτά, υπολείπεται ένα δις και γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί το όποιο κούρεμα, αλλά αν δεν εξασφαλιστεί το ένα δις, τότε θα γίνει κούρεμα 1,5% κάτι όμως που δεν χαρακτηρίζεται ως οδυνηρό επειδή καλύπτεται από τους τόκους.

Το ποσό των καταθέσεων που διασφαλίζονται μπορεί και να είναι έως και 200.000 ευρώ.



ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑ. Εγκυρη πηγή της Λαϊκής Τράπεζας, διέψευσε φήμες περί κλεισίματος της τράπεζας.

Επίσης, η ίδια πηγή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η τράπεζα κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών σχέδιο άμεσης ανακεφαλαιοποίησης για να συνεχίσει να θεωρείται φερέγγυα, ώστε να δικαιούται έκτακτη ρευστότητα.

μέσω olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: