Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Λύση εκτός τρόικας με 15 σημεία από το ΑΚΕΛ...



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΑΡΑΥΓΗ

Τελευταία Ενημέρωση: 
Τρί, 19/03/2013 - 15:03




Λύση εκτός τρόικας επεξεργάζεται το ΑΚΕΛ, το οποίο σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα«Χαραυγή», ετοίμασε σειρά προτάσεων για «σωτηρία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και απεγκλωβισμό από τους δυσβάσταχτους όρους των δανειστών».

Οι προτάσεις, οι οποίες ετοιμάστηκαν από το οικονομικό επιτελείο μετά από διάλογο με οικονομολόγους και πέραν του χώρου του κόμματος, αναφέρεται ότι δίνουν λύσεις για επαναφορά της σταθερότητας και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι προτάσεις του ΑΚΕΛ, προσθέτει η εφημερίδα, «συνοψίζονται σε ένα έγγραφο με 15 σημεία, ενώ βασική φιλοσοφία είναι η απόσυρση της αίτησης για βοήθεια από το μηχανισμό και η προώθηση πολιτικών με ισόποσο αποτέλεσμα».

Το ΑΚΕΛ ενημέρωσε ήδη τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με τις βασικές αρχές της πρότασης, ενώ σήμερα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, «με στόχο να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση» όπως σημειώνει η «Χαραυγή».

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ ετοιμάζει και πρόταση για άρση του τραπεζικού απορρήτου και δημοσιοποίηση των ονομάτων αξιωματούχων που απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο από την 1η Ιανουαρίου 2013 και έπειτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: