Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στο δια ταύτα... για τα Μνημόνια!!!

Ένα Review στην επικαιρότητα των μνημονίων...

«Το μνημόνιο έγινε η δίνη που τράβηξε την χώρα εντός της»



*  *  *
"Αφής & υπογράφεις ένα άθλιο, ελεεινό σχέδιο όπως το μνημόνιο, από την επόμενη κιόλας ημέρα αυτοί που σε “δανείζουν” θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σε χρεοκοπήσουν!"
                                                                     *  *  *  



Γιατί δεν αφήνετε τις ανοησίες;



Ο Σαμαράς διαγράφει την Ντόρα, επειδή ψήφισε το Μνημόνιο 1. Ο ίδιος ΄ευλύγιστος΄ καθώς είναι, στήριξε το Μνημόνιο 2 μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση & ύστερα επέτρεψε στα πράγματα να πάρουν το δρόμο "μόνα" τους!



Η Ντόρα είχε πει πριν τις εκλογές του Μαΐου, πως θα παραιτηθεί εάν δεν εκλεγεί και τώρα γυρνάει πίσω σ’ αυτόν που την έδιωξε.


"Η ίδια απάντησε ότι το σκέφτηκε πάρα πολύ, 
συγκεκριμένα το σκέφτηκε πάνω από 10 μέρες"


Κι όλα αυτά για το καλό της χώρας της που καταστρέφεται, για τους ανθρώπους που παίρνουν τη σύνταξή τους και κλαίνε μέσα στις τράπεζες και ποσώς για προσωπικούς της λόγους (π.χ. μια σταθερή καρέκλα, μια αρχηγία ένα κάτι). 


Ο Άδωνις ξεκαθάριζε σε όλους ότι κάποιοι Νεοδημοκράτες έχουν μυαλό νηπίου, αν νομίζουν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα αυτοδιαλυθεί και οι βουλευτές του θα ακολουθήσουν τον μέγα ηγέτη Αντώνη Σαμαρά.

Τελικά ο ίδιος, μαζί με το Βορίδη, το τσεκούρι του & τον Βελόπουλο ("άπαξ προδότης πάντα προδότης" σύμφωνα με δήλωσή του) αλλά και ο Θανασάκης ο Πλεύρης (χωρίς όμως τον πατέρα του), αποφάσισαν σαν μωρά κι αυτά να πάνε να παίξουν με τα άλλα παιδάκια της ΝΔ. 


"Όχι για μη χάσουν την καρέκλα και το βουλευτικό αυτοκινητάκι, αλλά γιατί αίφνης απέκτησαν κοινές αρχές κι αξίες με τη ΝΔ."



Μ’ αυτά και μ’ αυτά διαόλισαν τον πρώην πρόεδρό τους (και για πολλούς κουμπάρο) Γιώργο Καρατζαφέρη & μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε ν’ αποκαλέσει τον Άδωνι: "Άδωνι Μανωλίδη" και τον Βελόπουλο "ρουφιάνο κι αρουραίο".


Αυτά εν ολίγοις τα ωραία του σοβαρού πολιτικού μας συστήματος, ενώ ταυτόχρονα έχουμε 1,5 εκατομμύριο άνεργους, 3000+ αυτοκτονίες και 2.2 εκατομμύρια ανθρώπους στο όριο της φτώχειας.



Αφού οι ίδιοι δυσκολεύονται να το καταλάβουν, γιατί κανείς δεν μαρτυρεί  πως ουδείς νοιάζεται για δαύτους;



Ανήθικοι φαιδροί & ψεύτες,
 ξεμείναν μοναδικοί θιασιώτες 
του ίδιου συνάμα γελοίου εαυτού τους.

Ανίκανοι, φθαρμένοι & παρωχημένοι
προσπαθούν όσων τινά 
σε μια κενή διασφάλιση των κεκτημένων



Προφανώς μας θεωρούν ωσάν λαό με τον μικρό το νου και τη βραχεία μνήμη & αυτό γιατί όσο κι αν διαλαλούν ότι πήραν και άκουσαν το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, εντούτοις το μόνο που άκουσαν δείχνει να είναι μια φιλόδοξη προσταγή του  εαυτού τους.


Με βατραχοπηδήματα η Νέα(;) (Κέντρο)Δεξιά του Αντώνη Σαμαρά, πιστεύει ότι θα ενδυναμωθεί (χωρίς νέο δυναμικό) και θα κερδίσει χαμένες ψήφους στις επικείμενες εκλογές του Ιούνη. 



Μόνο που ξεχνάει το πιο σημαντικό: ότι ο κόσμος τους παρακολουθεί με γνωστές -άγνωστες σκέψεις και διαθέσεις.

Υ.Γ. Για κάποιον μάλλον αδιευκρίνιστο λόγο, στο παραπάνω κείμενο το ΠΑΣΟΚ ξεχάστηκε ή διαγράφηκε εντελώς.


Άρθρο του Ανδρέα Τ. μέσω:ellinofreneia.net
Επιμέλεια κειμένου: Άλκης Σαββόπουλος, 
προσθήκη photo μέσω antistachef

*  *  *  *  *
  • "Ο Ελληνικός λαός εγκατέλειψε τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και τα έκανε μικρά".
  • "Συνεχίζει να επιζητεί την απαλλαγή από τα μνημόνια και πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν και να μας βγάλουν από το μνημόνιο οποιεσδήποτε κι αν είναι αυτές οι συνέπειες".
  • "Κανείς δεν δικαιούται να επιμένει να τρομάζει τον κόσμο, όταν στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: "καταγγελία της δανειακής σύμβασης αδιαφορώντας για τις συνέπειες".
  • Καταδίκασε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Πιστεύει ότι υπάρχουν άλλες πολιτικές λύσεις, που θα φέρουν την ευημερία, χωρίς νέα μέτρα, χωρίς να εφαρμοστούν τα μνημόνια.
  • Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, να φτιάξει μια κυβέρνηση για να κάνει "μερεμέτια" στο μνημόνιο.
  • Αποχώρηση και καταγγελία ζητά ο κόσμος, δεν θέλει αναδιαπραγμάτευση. Όσοι νομίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να καταγγείλουμε το μνημόνιο, να μείνουν στην άκρη και να αφήσουν να αναλάβουν αυτοί που θα μας απελευθερώσουν από τα δεσμά του μνημονίου και τους ξένους επικυρίαρχους.
Φτάνει πια με την επίκληση των καταστροφικών συνεπειών.
Ο λαός θέλει να τις ζήσει τις συνέπειες. 
Το θέλει! Το ψήφισε! Το ζητά κάθε μέρα.

Επιμέλεια κειμένου Άλκης Σαββόπουλος
Το άρθρο από την πηγή


*  *  *  *  *
ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2

Στην εμπόλεμη κατάσταση 
αυτοί διαβάζαν... Miky Mouse;





Μέχρι στιγμής είδαμε φωτογραφίες στις οποίες έριχναν Πασιέντζες, κοιμόταν ή καλαμπούριζαν εν ώρα συνεδριάσεων. 
Την επόμενη φορά - αν ω μη γέννετο - υπάρξει εμπόλεμη κατάσταση, ενδέχεται να μας πουν ότι διάβαζαν... Αστερίξ; 

Είναι δυνατόν να μην έχουν επίγνωση 
του ποιοι είναι & σε ποιον ρόλο;

Γράφτηκε στο defencenet
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: 

"Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο".

"Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία για τον εγκληματικά επιπόλαιο και ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε στη χώρα μας το καταστροφικό Μνημόνιο από τους κυβερνώντες.

Ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι: 
  • "Το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες ΠΑΝΙΚΟΥ γιατί υπήρχε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών".
  • "Η συμφωνία στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά!
  • "Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο... Τα πράγματα δεν εξελίσσονται πάντα με τον τρόπο που θέλεις εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση, επειδή μειώθηκε η ρευστότητα"
12/2/2012... μέσω του defencenet 
Κατά την συζήτηση για το 2ο μνημόνιο!!!
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήθηκε & στην βουλή ο αγώνας Παναθηναϊκού Ξάνθης κατά την συζήτηση για το 2ο μνημόνιο!!!


Σύμφωνα με το δημοσίευμα από όπου & η photo αυτές τις ώρες απαιτείται ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.
Η αγαπημένη μας ομάδα δεν είναι του ιδίου βάρους με την πατρίδα. Περιουσίες καίγονται άνθρωποι χάνουν το βιός τους και οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε τι μας έρχεται και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την αβάσταχτη ελαφρότητα των βουλευτών.










*  *  *  *  *
Γράφτηκε στο defencenet
Μνημονιακό απόσπασμα που αποδεικνύει ότι παραδίδεται η χώρα στους ξένους δανειστές, ανοίγοντας το δρόμο ακόμα και για επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και συλλήψεις Ελλήνων δημόσιων λειτουργών στο εξωτερικό ή όπου βρίσκονται... 


"Πρόκειται όχι για επιστροφή στην βαυαροκρατία, αλλά επιστροφή στην Φραγκοκρατία".

Τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:

"Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες  που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή  περιοριστικό  ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο".


Εφαρμοστικός Νόμος και Δικαιοδοσία
Αυτή η συμφωνία και κάθε μη υποχρεωτικές υποχρεώσεις που προέρχονται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται από το αγγλικό δίκαιο. Τα μέρη αποδέχονται να καταθέσουν την διαφορά τους στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου"


Το περιεχόμενο του κειμένου είναι ανατριχιαστικό και απορεί κανείς πως μπορεί κάποιοι να έχουν εκπέσει του εθνικού φρονήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να ψηφίζουν τέτοιο κείμενο (με την προϋπόθεση όχι μόνο να το διάβασαν αλλά & να το κατάλαβαν!) 

Το οποίο κείμενο λέει...
Πρώτον ότι το δημόσιο στερείται πλέον κάθε ασυλίας και τα περιουσιακά στοιχεία ή έσοδά του μπορούν να κατασχεθούν! 

Αυτό αφορά:

  • τα έσοδα από υδρογονάνθρακες, 
  • από πάσης φύσεως ορυκτά, 
  • από πάσης φύσεως δημόσια περιουσία κλπ.
Ακόμη:

  • Μπορούν να συλληφθούν και να κρατηθούν Έλληνες πολίτες αν δεν πληρωθούν τα τοκογλυφικά δάνεια!
  • Μπορεί να εκδοθεί διεθνές ένταλμα κατά της χώρας. 
Το ερώτημα είναι πως θα συλληφθούν και θα κρατηθούν; 
Στο εξωτερικό μπορούν να συλλάβουν τους πρεσβευτές, εφόσον με το παρόν άρθρο δεν ισχύει η ασυλία τους. Τουλάχιστον στις χώρες που δεν απαγορεύεται με υποχρεωτικό νόμο, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ. 


Στην Ελλάδα, όμως πως θα συμβεί αυτό αφού η χώρα παραιτήθηκε του δικαιώματος της ασυλίας; 

Μήπως με « εισαγόμενη» εκτελεστική εξουσία;

  • Πως αλλιώς θα συλληφθούν ή θα κρατηθούν οι Έλληνες που θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την μη πληρωμή τόκων σε περίπτωση χρεοκοπίας;
  • Ποιοι είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι; 
  • Γιατί δεν αναφέρονται στο κείμενο; 
Τι εννοούμε "εισαγόμενη εκτελεστική εξουσία"; 
Στρατεύματα; Ευρωχωροφυλακή;

Προσέξτε πως υποθήκευσαν μέσα σε μία νύχτα όλο τον εθνικό πλούτο με μία φράση:


«Κάθε ένα από τα μέρη, αμετάκλητα και χωρίς όρους, αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον  σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες».
Δηλαδή 

  • Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα έσοδα που προκύπτουν από όλη την παραγωγή του ελληνικού κράτους, τέθηκαν ως «εγγύηση». 
  • Αν κάτι «δεν πάει καλά», τότε κατάσχεται επί τόπου.
Και να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουν κάτι να μην πάει καλά. Ακριβώς για να λεηλατήσουν το «χρυσάφι» που θα έχουν στα χέρια τους. 

Και τότε...
Για να επιβεβαιωθεί ότι επιστρέφουμε στην Φραγκοκρατία, «αποκλειστική αρμοδιότητα» για την εκτέλεση των παραπάνω, έχουν τα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε και την θέση του υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου για το θέμα, καθώς γνωρίζοντας το τι ακριβώς σημαίνει αυτό (αλίμονο!) μίλησε ειδικά στην Βουλή επί του ζητήματος δύο φορές και μάλιστα την δεύτερη σχεδόν αποκλειστικά γι’αυτό:


Τι υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ:
«Γιατί επιλέγεται το αγγλικό Δίκαιο συνήθως; Γιατί είναι το πιο παλιό, το πιο επεξεργασμένο, αυτό που παραπέμπει στην πιο πλούσια νομολογία, αυτό που γίνεται διεθνώς αποδεκτό, αυτό που γνωρίζει όχι απλά και μόνο η αγορά με την έννοια των ιδιωτών, αλλά και η αγορά με την έννοια των δημοσίων θεσμών που μετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες και συμβάσεις. (σ.σ.: !!!)»
»Και όσοι κόπτονται για την εθνική κυριαρχία (σ.σ.: ούτε καν το δικαίωμα δεν τους αναγνωρίζει να ενδιαφέρονται για την εθνική κυριαρχία), για τα πολιτιστικά αγαθά, για τον ορυκτό πλούτο, για την υφαλοκρηπίδα, για την ΑΟΖ, για τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουμε κι εμείς πολύ σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, πρέπει να είναι ήσυχοι (σ.σ.: Είδαμε πόσο ήσυχοι πρέπει να είμαστε πιο πάνω»»

» Γιατί γίνεται από όλους δεκτό ότι στα θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης το Δίκαιο που ισχύει, είναι το Δίκαιο της χώρας στην οποία κινείται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, άρα το ελληνικό Δίκαιο (σ.σ.: Μα, αφού οικειοθελώς παραιτηθήκαμε της ασυλίας!).»
» Η δικαιοδοσία ανήκει στα ελληνικά Δικαστήρια και οι κανόνες εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είναι παρόμοιοι με αυτούς που το Σύνταγμά μας προβλέπει για κάθε Έλληνα ή ξένο ιδιώτη, που εγείρει αξιώσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να εκτελέσει μια απόφαση που εκδίδεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (σ.σ: Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν παράρτημα στο «Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου»;)

» Επαναλαμβάνω ότι αυτό αφορά μόνο την ιδιωτική περιουσία και όχι τη δημόσια περιουσία, όχι τη δημόσια κτήση, όχι τα δημόσια αγαθά, όχι τα πολιτιστικά αγαθά, όχι τον ορυκτό πλούτο (σ.σ.: Ποια ιδιωτική περιουσία; Το χρέος είναι 100% του δημοσίου. Λέει πουθενά μέσα για ιδιωτική περιουσία το Μνημόνιο;)!

  • ΚΛΕΙΔΩΣΕ το PSI
  • ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
  • ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ
  • ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ
  • ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ
  • ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ 199+ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΓΙΔΙΑ…(Π-Π)

*Μία έπρεπε να ήταν η ξεκάθαρη απάντηση εκείνη την Κυριακή... ένα εθνικά υπερήφανο ΟΧΙ!





*  *  *  *  *

Φυσικά ο λαός κοιμάται & οι εξελίξεις τρέχουν...

 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Μέτρα - κόλαση για τα λαϊκά νοικοκυριά

Με τις ρυθμίσεις, που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή:

  • Καταργείται η καθολικότητα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
  • Αλλάζει ο τρόπος καθορισμού του κατώτατου μισθού, που θα αποφασίζεται πλέον από την κυβέρνηση
  • Αυξάνονται από τα 65 στα 67 τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ρύθμιση που συμπαρασύρει σε αύξηση των χρόνων εργασίας για τις επιμέρους ομάδες εργαζομένων, ανδρών και γυναικών
  • Καταργούνται οριστικά για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας
  • Καταργούνται οριστικά για όλους τους συνταξιούχους το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας
  • Μειώνονται σε ποσοστά 5 - 15% όλες οι συντάξεις
  • Μειώνεται το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία, ενώ δίνεται στην κυβέρνηση η δυνατότητα για παραπέρα μειώσεις
  • Καταργείται από το 2014 το ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους μέχρι 64 χρόνων
  • Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια έως 27%
  • Νέες μειώσεις αποδοχών στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ
  • Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα
  • Καταργούν το επίδομα τέκνων, που ανέκαθεν συνόδευε τις αποδοχές των μισθωτών, το οποίο αντικαθιστούν από μικροποσά που θα δίνονται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
  • Δρομολογούνται διαδικασίες για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο
  • Μειώνονται οι αποζημιώσεις απόλυσης
  • Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ για κάθε συνταγή που παίρνουν οι ασθενείς
  • Επιβάλλουν χαράτσι 25 ευρώ ως ...«εισιτήριο» για κάθε ασθενή που εισάγεται σε δημόσιο νοσοκομείο
  • Αυξάνεται η τιμή των τσιγάρων 40 - 60 λεπτά το πακέτο και 1,4 ευρώ ο καπνός για τα «στριφτά»
  • Αυξάνεται κατά 10 λεπτά η τιμή του υγραερίου κίνησης
  • Λεηλατούνται οι μικρομεσαίοι αγρότες με αύξηση της εισφοράς του ΟΓΑ, μείωση του συντελεστή επιστροφής του ΦΠΑ και την άγρια φορολόγηση που σχεδιάζεται σε βάρος τους
  • Καθιερώνεται χαράτσι για κάθε συνταγογράφηση και κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο
  • Γίνονται αυστηρότερα τα κριτήρια για την καταβολή σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες και στις άγαμες θυγατέρες
  • Επιβάλλεται πλήρης απελευθέρωση επαγγελμάτων.
Πηγή
Όλα τα ονόματα των μνημονιακών βουλευτών
CLICK στον παρακάτω σύνδεσμο
για να βρείτε το ΒΟΥΛΕΥΤΗ της Γειτονιάς σας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΔΩ (link A . link B )
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε! Δεν πρέπει να συγχωρήσουμε!

*  *  *  *  *
Στο δια ταύτα






Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα.

Και αυτό επειδή οι ξένοι δανειστές έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους - πέρα από το όνειδος που λέγεται "αγγλικό δίκαιο" - την δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων!

Αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριότητας των ελληνικών ενεργειακών κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας! Τώρα δεν μπορεί να γίνει γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια, αλλά θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη μέσα στο νέο Μνημόνιο που θα υπογραφεί!

Η πηγή από την οποία δόθηκε η πληροφορία είναι 100% έγκυρη και μάλιστα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος  θα θέσει από μόνος του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον ενεργειακό πλούτο της χώρας ως διαπραγματευτικό "χαρτί".

Θα τονίσει ότι "υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασµάτων υδρογονανθράκων που µπορούν να συµβάλουν σε ένα µεγάλο αναπτυξιακό άλµα θεωρώντας ότι τα κοιτάσµατα είναι πολύτιμα τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τις ΗΠΑ (το πετρέλαιο) και άρα έχουν ένα λόγο παραπάνω να υποστηρίξουν την χώρα"!

Δηλαδή θα δώσει ως αντιπαροχή κοιτάσματα υδρογονανθράκων άξίας, κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς 1 τρισ. ευρώ ως πρόσθετο ενέχυρο για δάνεια 360 δισ. ευρώ!

Πρόκειται απλά για επιβεβαίωση των Ρώσων και των Ισραηλινών οι οποίοι είχαν ζητήσει, όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr, άμεση έναρξη γεωτρήσεων χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ που είναι πλέον σαφές ότι καθυστερεί επίτηδες προκειμένου να δοθούν τα κοιτάσματα ως αντιπαροχή στο "κούρεμα". 

"Θα σας τα πάρουν για πενταροδεκάρες, αν δεν μας αφήσετε να κάνουμε τώρα γεώτρηση" είπαν οι Ρώσοι και επιβεβαιώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες...

Το έγκλημα είναι εθνικό, δείχνει μια χώρα ανάλογη με τις αραβικές χώρες που τελούσαν υπό καθεστώς αποικιοκρατίας πριν από την επικράτηση των μπααθικών καθεστώτων και την εθνικοποίηση των πετρελαιοπηγών της χώρας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστάσεις απρόβλεπτες, εντός και εκτός Ελλάδος.

Και βέβαια, τίθενται αμείλικτα ερωτημάτων προς τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του. 

  • Πιο συγκεκριμένα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν αξιοποίησε το "ενεργειακό χαρτί" κατά την διάρκεια των δικών του διαπραγματεύσεων την περίοδο 2009-2010 πριν η χώρα λάβει το πρώτο δάνειο και υπογράψει το μνημόνιο ;
  • Πως γίνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να αρνείται την κρίσιμη περίοδο 2009-2010 την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, όταν επιφανείς επιστήμονες παρουσίαζαν σε διάφορα συνέδρια πλήρη φάκελο για το ζήτημα αυτό, αποδεικνύοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή η χώρα διαθέτει σημαντικούς ενεργειακούς πόρους;
  • Για ποιο λόγο η τότε κυβέρνηση της χώρας δεν αξιοποίησε αυτές τις πληροφορίες στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά πεισματικά αρνιόταν την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου ;
  • Για ποιο λόγο άλλαξε την στάση της μετά την υπογραφή του μνημονίου όταν στελέχη της παραδέχτηκαν τελικά ότι η χώρα όντως διαθέτει ενεργειακούς πόρους;
  • Μήπως τελικά η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση για αυτούς ακριβώς τους λόγους, δηλαδή για την λεηλασία του ενεργειακού πλούτου της χώρας; 
  • Μήπως τελικά όλα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Κύπρου η οποία και δάνειο έλαβε την κατάλληλη στιγμή από την Ρωσία και την οικονομία της έσωσε και τον ενεργειακό της πλούτο ελέγχει μαζί με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, με όρους που αρμόζουν σε ένα ανεξάρτητο κράτος και όχι σε μία αποικία.

Επιμέλεια κειμένου Άλκης Σαββόπουλος 

Το άρθρο από το defencenet


Δεν υπάρχουν σχόλια: