Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Στο δια ταύτα για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου...

Ελλάς το μεγαλείο σου, πολλοί το διαπλέκουν...


Πολυτεχνείο …μήσου εσύ και οι νεκροί σου, εμετικές αφίσες Χρυσής Αυγής




Παρά τη θρασύτητα που τους διέπει, δειλιάζουν να ισχυριστούν πως ουδέποτε υπήρξαν πολιτικές εκδιώξεις ή  βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, τρομοκρατία, για να επιβάλουν τις απόψεις τους οι τότε  δικτάτορες!

                             



Περισσότερα

Αντίστοιχες ασυναρτησίες μόνο οι ιθύνοντες της χρυσής αυγής μπορούν να ισχυριστούν, πιστοί ακόλουθοι της ναζιστικής ιστορίας & εγκληματικότητας.





ΕΦΗΜΕΡΊΔΕς ΤΗς ΕΠΟΧΉς

Σημεία των καιρών η δυσκολία, συνάμα απουσία ιστορικής αναδρομής & διασταύρωσης των γεγονότων ή πρόσκαιρα επιδιωκόμενος πλουραλισμός* το κάρπωμα του "εθνικισμού";

Τείνουμε μήπως  νωχελικά την αναμονή μιας πρόχειρης είδησης  & την αναμάσηση & διάδοση χωρίς την όποια επεξεργασία της;

Οι δημοτικές, πανεπιστημιακές κλπ βιβλιοθήκες δίπλα μας, το διαδίκτυο με τις πλήθος επιστημονικών πηγών & κατευθύνσεων επίσης, και όμως κολλημένοι σε υποδαπέδια  forum ισοπεδώνουμε επίπεδα... ορόφων!

Πλήρης η εκμετάλλευση του Εθνικού μας μεγαλείου, με  σκοπό να εκτονώσει την αγανακτισμένη μας ψυχή, πορεύοντάς την στο λάθος μονοπάτι & το πουθενά!


Πατακός: στο1'55"... "καλά του κάναμε!"

ΕΦΗΜΕΡΊΔΕς ΤΗς ΕΠΟΧΉς


* [Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
πλουραλισμός ο [pluralizmós] Ο17 : 1. φιλοσοφική θεωρία ή αντίληψη, που υποστηρίζει ότι η πραγματικότητα συγκροτείται από πολλαπλές, αυτοτελείς και ανεξάρτητες μεταξύ τους αρχές χωρίς να υπάρχει στη βάση τους μια κοινή θεμελιώδης αρχή: Εκπρόσωπος / οπαδός του φιλοσοφικού πλουραλισμού.2. η πολλαπλότητα των ομάδων, οργανώσεων, θεσμών, απόψεων, ιδεών, αξιών, κοσμοθεωριών κτλ., που υφίστανται, που συνυπάρχουν ισότιμα στα πλαίσια μιας κοινωνίας ή ενός κράτους και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την απόκτηση επιρροής, δύναμης, εξουσίας: Kοινωνικός / καλλιτεχνικός / πολιτικός / τηλεοπτικός / μεθοδολογικός ~. Ο ~ στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Ο ~ είναι το βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας. 3. πολιτική άποψη, θέση, που υποστηρίζει και επιδιώκει τον πλουραλισμό2: Ριζοσπαστικός / δημοκρατικός ~.[λόγ. < γαλλ. pluralisme κατά το λατ. έτυμο pluralis `αποτελούμενος από πολ λά΄ (-isme = -ισμός)]

** [Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
αιδώς η [eδós] Ο γεν. αιδούς, αιτ. αιδώ (χωρίς πληθ.) : (λόγ.) 1α. το συναίσθημα της ντροπής που προέρχεται ιδίως από καταπάτηση των ηθικών ή κοινωνικών κανόνων: H νεολαία συχνά κατηγορείται για έλλειψη σεμνότητας και αιδούς. ~, Aργείοι, (ως επίπληξη για τους Έλληνες) ντροπή σας! β. (νομ.)Προσβολή της αιδούς κάποιου / της δημοσίας αιδούς, για εκτέλεση άσεμνης ή ακόλαστης πράξης. 2. τα απόκρυφα μέρη του ανθρώπινου σώματος: Mε ένα απλό κομμάτι ύφασμα αντί για ρούχο γύρω από την αιδώ.
[λόγ. < αρχ. αἰδώς (1β: σημδ. γαλλ. pudeur)]
[Λεξικό Γεωργακά]
αιδώς [e∂ós] η, gen rare αιδούς, acc αιδώ 
·          ① sense of shame, bashfulness, modesty, decency (syn αιδημοσύνη, αιδοσύνη, ντροπή, συστολή): 
o         το συναίσθημα της αιδούς | 
o         η αισχύνη είναι επιτεταμένη ~ (Tatakis) | 
o         η ~ στην πράξη είναι έμφυτη (Katsigra) | 
o         στα παιδιά πρέπει πολλήν αιδώ κι όχι χρήματα να αφίνουμε (Vrettakos) |
o         κάτω από το νυφικό πέπλο συνηθίσαμε να βλέπουμε τη συστολή, την αιδώ, την αγνότητα της παρθένου (Palaiologos) | 
o         δημοσιεύματα άσεμνα ... προσβάλλουν ... τη δημόσια αιδώ (Christidis EΣ) | 
·          Ίψεν ένοιωθε βαθύτατα ... την αιδώ των συναισθημάτων (Thrylos) | 
o         poem χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ | μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη (Kavafis) | 
o         κ' οι Aθηναίοι χωρίς διάκρισιν κ' αιδώ, | με δάφνες τους εδέχθησαν και άνθη (Malakasis) 
·          ② genitals, pudendum (syn αιδοίο) 
·          [fr AG αδώς]
*** [Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
αχρείος -α -ο [axríos] Ε4 : εξαιρετικά βαρύς χαρακτηρισμός για άνθρωπο του οποίου η συμπεριφορά είναι αισχρή, ανήθικη, ανέντιμη: ~ χαρακτήρας. Aχρείο υποκείμενο. ~ συκοφάντης. || Aχρεία διαγωγή / πράξη / χειρονομία. ~ υπαινιγμός. Aχρεία ψέματα. || (ως ουσ.) ο αχρείος: Xάσου από μπροστά μου, αχρείε! || για ήπιο ψόγο: Δες τι ζημιά μου έκανε ο ~!
[λόγ. < αρχ. ἀχρεῖος `άχρηστος, κατώτερος΄]

Δεν υπάρχουν σχόλια: